Sözünde Tanrı'yı Hissetmek

  • Bu konu 2 izleyen ve 1 yanıt içeriyor.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24630
    Anonim
    Pasif

    Tanrı Sözü Kutsal Kitap'ı ilk okuma deneyimleri genellikle zor olmaktadır. Zorluk ilk başlarda Tanrı'yı tanımamamızdan; Tanrı'ya uzak olmamızdan kaynaklanmaktadır. Hep ben demeye alışkın olan benliğimiz benimsin diyen bir varlığı anlamakta zorluk çekmekte çoğunluklada anlamaya yanaşmamaktadır. Tanrı standardının yetersiz doğamızınkiyle karşılaştırılamayacak zenginliği Kutsal Kitap ilk kez okumalarımızda bizi zorlayan diğer bir gerçekliktir.

    Kutsal Kitap'ı nasıl etkin bir şekilde okuyabiliriz? Kutsal Kitap'ı okumadan önce kesinlikle dua etmeliyiz. Tanrı'ya ne kadar gereksinimimiz olduğunu belirterek, Sözü'nü anlamamızı sağlamasını istemeliyiz. Herşeye gücü yeten Tanrı duamıza yanıt verip Sözü'nü okuyup anlamamıza yardımcı olacaktır.

    Tanrı Sözü'nü bir gazete yada dergi okur gibi bilgilerin kısa sürede uçup kaybolacağı hızla ve önemle asla okumamalıyız. Sözün Tanrı'ya ait olduğunun bilinci içinde saygı ile, sevgi ile,iman ile, şükran ile okumalıyız. Kutsal Tanrı Sözü eskimez, değişmez, kesin, doğru ve gerçektir.

    Kutsal Kitap'ı sindire sindire, her sözcükte Tanrı'nın ne demek istediğini anlamaya çalışarak belirli bir tempoda okumalıyız. Anlayamadığımız ayetleri ve bölümleri tekrar tekrar okudukca Tanrı Sözü'nü kolayca kavrayıp yorumladığımızı farkedeceğiz, Tanrı Sözü'ne alışacağız ve zamanla Kutsal Kitap'a bağımlı olacağız. Her gün her uygun zamanda Kutsal Kitap'ı okuma arzusu duyacağız ve Tanrı Sözü'nü okuma süremizi sıklaştırarak uzatacağız.

    Tanrı Sözü'nde Özü'nü hissetmenin dayanılmaz esenliği ile yüreklerimizi doldursun. Oğlu İsa Mesih adıyla, Amin.

    Rab'bin lütfu sizinle olsun.

    #28482
    Anonim
    Pasif

    TANRI SÖZÜ'NDEN YARARLANMA

    ” Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek ve doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır. ” ( 2. Timoteos 3 : 16 )

    Kutsal Kitap'ı nasıl okuyabilir ve ondan devamlı olarak nasıl yararlanabilirim ? Bu sorunun cevabı oldukça uzun olabilir. Tanrı Sözü'nü anlamak için bize yardımcı olabilecek bir çok şey vardır. Şimdi İncil'in kendi hakkında söylediği bir şey ile başlayalım.

    Yukarıda bahsedilen ayette, Kutsal Kitap bilgisinin teorik bölümlerini toplayan iki unsur; öğretmek ve azarlamaktır. Öğretme ilk önce gelir, çünkü bütün ruhsal deneyimler Tanrı'nın Kutsal Yazılar'daki esinlemesi üzerine olan gerçek bilgiye bağımlıdır. Dünya Tanrı'yı, kendi bilgeliği aracılığıyla tanıyamaz. yaratılış aracılığıyla Tanrı'nın isteğini bilmek için yeterli esinleme elde edemiyoruz. Tanrı'yı doğru tanıyabileceğimiz tek yol O'nun bizim öğretmenimiz olmaya lütfetmesidir. Tanrı bunu ” peygamberler aracılığıyla birçok bölümlerle ve birçok yolla” ve son olarak ” Oğlu aracılığıyla ” konuşarak yapmıştır . Son açıklaması İsa Mesih'te ve öğretişi elçisel hizmet ( Elç. iş. 1:1-2 ) aracılığıyla olduğuna göre, Tanrı'yla ilgili konular hakkında tamamıyla ve tam anlamıyla bilgilendirilmek için ihtiyacımız olan şeye sahibiz.

    Bu ayete göre öğretilmeye ihtiyacımız vardır. Bu ayet bize böyle bir yardım olmaksızın öğrenemeyeceğimiz şeylerin olduğunu anlatıyor. Öyle şeyler var ki, Kutsal Yazılar aracılığıyla bize açıklanmasaydı öğrenilemezdi. Bundan başka Kutsal Yazılar'da hala öğrenmediğimiz şeyler de vardır. Hiçbirimiz Tanrı'nın açıklamasının bütünlüğünü tam olarak anladığını söyleyemez.Kimisi çok olsun kimisi daha çok olsun her birimizin Kutsal Yazılar'dan gelen bilgiyle dolması gereken bilgisiz alanlar vardır. Son olarak bu Söz – eğer Tanrı'yı tanımak istiyorsak – bilinmesi gereken şeylerin olduğunu bize anlatıyor. Bilgi kurtuluş için önemlidir. Kutsal Kitap ” bilge kılıp kurtuluşa kavuşturacak güçte olan Kutsal Yazılar ” olarak niteleniyor. Bilgi ayrıca lütufta büyümek için de gereklidir. İsa öğrencileri için , ” Onları gerçekle kutsal kıl. Senin Sözü'n gerçektir ” diye dua etti.

    Bu yüzden Kutsal Yazılar'ı okurken ” Bu bölüm bana Tanrı, İsa, Kilise, kendim, görevim vb. hakkında ne öğretiyor ? ” diye dua etmeliyiz.Dualarımız ve sorularımız cevaplandığında Kutsal Yazılar'ın yararlı olduğu ikinci yolla karşılaşacağız: Azarlama. Sadece bazı şeyler hakkında bilgisiz değiliz, başka konularda yalnışlığımız da vardır. Bazı şeyleri yalnış biliyoruz ve bazı şeyleri yanlış yapıyoruz. Ama bu sadece yalnışların sorunu değildir. Günah hakkında konuşuyoruz. Yanlış şeyler yapıyoruz çünkü istiyoruz. Kaza ile günah işlemiyoruz, içimizdeki isteğin harekete dönüşmesi sonucunda kendimizi günahın içinde buluyoruz. Bunların içimizde tekrar denetlenmesi gerekir, böylece onların yalnış olduğunu anlayabiliriz. Bu bizi şaşırtmamalı, yalnış yaptığımız bize söylenmmeli. ” Dost acı söyler “ sözü doğrudur, bizim de Tanrı Sözü'nden daha iyi bir dostumuz yoktur. Tanrı Sözü'nü her okuduğumuzda bu soruyu sormamız için Tanrı yardımcımız olsun:
    Bu yazı benim ve itaatim hakkında ne söylüyor ? ( Steve LUDWIG )

    23.03.2008 ” Diriliş Bayramı ” kutlu olsun.
    Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.