Kutsal Kitap’ı neden düzenli okumalıyız?

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #27053
    Anonim
    Pasif

    Kutsal Kitap’ı neden düzenli okumalıyız?

    Kutsal Kitap yaşayan diri Tanrı’nın diri sözleridir. Diridir, canlıdır, iki ağızlı kılıçtan daha keskindir; canın, ruhun taa derinliklerine kadar işler. Kutsal Kitap, Tanrı’dan gelen sevgi mektuplarının bir derlemesidir. Kutsal Kitap’ı okumak, ruhsal olarak büyümemize, güçlenmemize yardım eder. Kutsal Kitap sayesinde kim olduğumuzu, ruhsal olarak nerede olduğumuzu öğreniriz. Tanrı’nın Sözü’nü okumadan önce dua etmeliyiz ki, Rab ruhsal gözlerimizi açsın, okuduklarımızı anlayabilelim. Şifa ve ruhsal gıda alabilmek için Tanrı Sözü üzerinde derin derin düşünmeli, zihnimizi, yüregimizi, ruhumuzu ve eylemlerimizi degistirmesine izin vermeliyiz. Bazı imanlı kişiler Kutsal Kitap’ı her gün düzenli bir şekilde okurlar; bu onların yaşamlarına yansır, Tanrı’nın ışığı onlarda parlar.

    Tanrı’nın Sözleri’ni okuyarak O’ndan öğreniriz, fakat öğrendiklerimizi uygulamazsak, İncil’de Matta 23:3’te ki gibi Ferisilerin durumuna düşmez miyiz? ‘Söyledikleri şeyleri kendileri yapmazlar. Tekrar Yakup 1:22,25′te de konuyla ilgili şu sözleri okuyoruz:

    ‘Tanrı Sözü’nü yalnız duymakla kalarak kendinizi aldatmayın, bu Sözün uygulayıcıları da olun. Bir kimse Sözün dinleyicisi olup da uygulayıcısı olmazsa, aynada kendi doğal yüzüne bakan adama benzer. Adam kendini görür, sonra gider ve nasıl bir kişi olduğunu hemen unutur. Oysa mükemmel yasaya, özgürlük yasasına yakından bakan ve ona bağlı kalan, unutkan dinleyici değil de etkin uygulayıcı olan adam, yaptıklarıyla mutlu olacaktır’.

    Kutsal Kitap gerçeğin aynasıdır sevgili kardeşler. Kim olduğumuzu, gerçek yüzümüzü bize gösterir, yüzümüzdeki maskeyi düşürür. Yüreğimizdeki kirlilikleri, düşüncelerimizdeki bozuklukları Kutsal Kitap’ı okuyarak görebiliriz. Kutsal Söz bununla birlikte bize kurtuluş yolunu gösterir, nasıl yaşamamız gerektiğini öğretir, yani Kutsal Söz bizim aynamızdır, rehberimizdir, ışığımızdır. Bizler ışıkta yürürsek karanlıkta olan başkalarına da ışık olabiliriz, yol gösterebiliriz.

    Mezmur 119:105. ayette şöyle okuyoruz: ‘Sözün adımlarım için çıra, yolum için ışıktır’.

    Eğer Kutsal Kitap’ı okumakta isteksizsek, Rab’be bizi isteklendirmesi için dua etmeliyiz, oruç tutmalıyız bunun için. Bu konuda gerçekten istekliysek, Rab bu konuda bizlere kesinlikle yardımcı olacak, Sözlerini büyük bir açlıkla okuyabilmemiz için bizlere güç ve istek verecektir.

    Sevgilerimle

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.