Kutsal Kitap'ta Korku

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24568
    Anonim
    Pasif

    Kutsal Kitap birçok kez korkudan bahseder. 1. Yu. 4:18 gibi ayetlerde bize korkunun ve sevginin doğası anlatılır:

    ‘Sevgide korku yoktur. Tersine yetkin sevgi korkuyu siler atar. Çünkü korku, işkencedir. ( Korku cezalandırılma düşüncesinden doğar ) Korkan kişi, sevgide yetkin kılınmamıştır.’

    Hristiyanlar bu sözü yürekleriyle kabul etmelidirler.Çünkü bu sözler; hristiyan yaşam ve iman yolculuğu için gerekli anahtarı içinde tutmaktadırlar. Eğer Tanrı’yı ve insanları İsa sevgisiyle seviyorsak; sağlıksız sevgi silinip atılır.

    ‘Korkma , çünkü seni kurtardım,
    Seni adınla çağırdım, sen benimsin.
    Suların içinden geçerken seninle olacağım,
    Irmakların içinden geçerken su boyunu aşmayacak.
    Ateşin içinde yürürken yanmayacaksın,
    Alevler seni yakmayacak’ (Yeşaya 43:1-2 ).

    İnsanı rahatsız etmekte olan ne çeşit bir korku olursa olsun; Kutsal Kitap, korkunun, Tanrı’dan gelmediğini söylemektedir.

    ‘Tanrı bize korkaklık ruhu değil, sevgi ve özdenetim ruhu vermiştir’ (2.Timoteos 1:7).

    Tanrı korkusuna sahip olup; O’nu onurlandırmak isteyerek günah işlemeyi reddedersek artık korkmayız.Ayrıca; Tanrı’yla yakın bir ilişki içindeysek; yaşamımızda günaha ve korkuya yer olmaz.Diğer taraftan mantıksız korkularımız varsa; bu, Tanrı’yla ilişkimizde yolunda gitmeyen bir şeyler olabilaceğini gösterir.Eğer Tanrı; yaşamımızdaki en önemli yeri alıyorsa, bizde hiçbir korku bulunmamalıdır.Başka bir ifadeyle, kendimizi Tanrı’ya bütünüyle teslim ettiysek; artık korkuya teslim edecek bir şeyimiz kalmamıştır.

    Kutsal Kitap; korkudan kurtulmak için , bize bir yol göstermektedir. Defalarca, korkma denmektedir. Neden Tanrı; bize korkmamamızı söyler ? Zira; Tanrı, yaşamımızdaki günahın bizde bulunan sağlıklı Tanrı korkusunu, insana duyulan sağlıksız korkuya dönüştürdüğünü bilir. Günah içimizdeki ‘Tanrı, buna ne der ?’ sorusunu, ‘Diğer insanlar buna ne diyecek?’ sorusuna çevirmiştir.

    Tanrı’nın çocukları için ,bütün korkular mantıksızdır. Çünkü Tanrı’nın kendisi; bizi, tüm bunlardan tamamen özgür kılmıştır. Korkudan özgür olmak, Tanrı’nın kurtarışının, kurtarılmış olduğumuzun, Tanrı’ya tamamen bağımlı olduğumuzun bir imidir.

    İsa, bizi çarmıhta kurtardığında, günahtan özgür olmamızı sağladığı gibi; günahın cezasından da özgür kılmıştır. Daha da fazlasını yapmış; sonsuz yargıdan kurtulabilmemiz için gereken bedeli ödemiştir. Buna korkudan özgür olmamızın bedeli de dahildir.

    (Bu yazı bir derlemedir)

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.