2007 Yılında Protestan Hristiyanlara Yönelik Saldırılar

  • Bu konu 2 izleyen ve 1 yanıt içeriyor.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24935
    Anonim
    Pasif

    18 Nisan 2007’de Malatya’da Hristiyanlık içerikli kitaplar basan ve dağıtan Zirve Yayınevi’nde Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske öldürülmüştü. Bu katliam, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği raporuna göre 2007’de Protestanlara karşı gerçekleştirilen 19 saldırıdan sadece biri…
    2007’de maruz kalınan diğer hak ihlalleri

    28 Ocak: Samsun Agape Kilisesi Derneği kimliği belirsiz kişilerce taşlandı. Failler yakalanamadı.

    2 Nisan: Samsun Agape Kilisesi’nden Orhan Pıçaklar birçok insandan tehdit mailleri aldığı için savcılığa başvurdu, bir sonuç çıkmadı.

    1 Mayıs: İzmir’deki Ödemiş Sevgi Topluluğu önderi Mehmet Şahin Çoban’ın arabasının camları taşlarla kırıldı, evi ve toplantı yeri kimliği belirsiz kişilerce taşlandı. Suç duyurularına rağmen olayların failleri yakalanmadı.

    15 Mayıs: Pıçaklar’ın 11 yaşındaki oğlu kaçırılmaya çalışıldı ancak çocuğun kaçmasıyla olay gerçekleşmedi. Failler yakalanmadı.

    20 Mayıs: İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı’nın Eskişehir’deki binası molotof kokteylleri kullanılarak saldırıya uğradı, failler yakalanmadı.

    21 Mayıs: Radyo Shema’ya karşı iki kişinin muhtemel bir saldırı için hazırlığı çalışanlarca fark edildi. Radyo uzun zamandır tehdit edildiği için emniyet güçleri bu olayla ilgilendiler fakat kamera kayıtları olmasına rağmen bu kişiler yakalanamadı.

    6 Haziran: Pıçaklar bir konser için izin başvurusunda bulundu, konser alanları bakımda olduğu gerkçesiyle izin alamadı. Daha sonra Samsun belediysinin emniyette misyonerlik yapılacağı dolayısıla izin vermediği basına yansıyınca İçişleri Bakanlığına ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunuldu ancak bir sonuç çıkmadı.

    Haziran ve Temmuz’da Antayla İncil Kilisesine aynı kişi tarafından toplam sekiz saldırı oldu, ibadet engellenmeye çalışıldı. Saldırıları gerçekleştiren kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    26 Temmuz: İstanbul Koca Mustafa Paşa Agape Kilisesi taşlanarak saldırıya uğradı. Failler yakalanmadı.

    29 Temmuz: İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı’na İzmit Hizmet binasına bir grup genç saldırdı. Failler belirlendi. Çocuk oldukları için şikayetçi olunmadı.

    3 Eylül: İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı’nın İzmit binası kundaklandı. Fail yakalandı ve tutuklandı.

    7 Kasım: Pıçaklar’ın kişisel bilgileri “youtube”da yayınlandı, Pıçaklar’ın ortadan kaldırılması gerektiği belirtildi. Samsun’da uzman kişi olmadığı için bu görüntüler İstanbul’a gönderildi ancak bir sonuç çıkmadı.

    25 Kasım: Pıçaklar’ın önü kesildi ve kaçırılma girişiminde bulunuldu. Saldırganların kullandıkları aracın plakası sahte çıktı. Failler yakalandı. Mahkeme süreci henüz başlamadı.

    Kasım ayı içerisinde “Kurtlar Vadisi-Pusu” dizisi Hristiyanlık karşıtı, insanları kışkırtan en az dört bölüm yayınladı. RTÜK’e yapılan şikayatlerden sonuç alınmadı.

    25 Aralık: Samsun Agape Kilisesi’nin internet adresi içerisindeki sohbet odalarında Hz. Muhammed’e hakaret edildiği ileri sürüldü, kilisenin adresi yayınlandı ve kitleleri kışkırtacak şekilde yayın yapıldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

    29 Aralık: Pıçaklar telefonla sayısız kez ölüm tehdidi aldı. Konuyu savcılığa bildirdi, soruşturma açıldı. Tehdit eden kişi gözaltına alındı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasından sonra Pıçaklar’ı tekrar tehdit etti.

    30 Aralık: Antalya İncil Kilisesi’nden Ramazan Arkan’a suikast hazırlığındaki bir kişi yakalandı. Zanlı tutuklandı, savcılık kararı bekleniyor.

    Kaynak: Gerçeğe Doğru Dergisi

    #29126
    Anonim
    Pasif

    Korkarım bu yobazlıklar süreceğe benziyor. Ey Yüce Rabbimiz İsa Bizi doğru yoldan ayırma bizi koru ve kolla.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.