Re: Çocuklar Konusu

#30497
Anonim
Pasif

Henüz bebekse, onu kucağınıza alın, ona sarılın ve hoş bir sesle Kutsal Kitap’tan ayetler okuyun. Kendini emin ve rahat hissedecek ve okunan şeylerden çok az anlasa dahi bu tür okuma onun için hoş bir olay olacak. Mümkün olduğunca öğrenmeyi çocuğa sevinç verecek bir olay haline getirmeye çalışın.

Örneğin bir çift, 3 yaşındaki çocuklarına yüksek sesle okuyup çocuğun okunanları takip edebilmesi için, okurken her sözcüğe bir resmi işaret ettiler. Belirli sözcüklerde durduklarında, çocuk ” Tanrı “, ” İsa “, “insan “, ” ağaç ” gibi sözcükleri kendisi tamamlıyordu. Çocuğun okuyabileceği sözcükler gitgide çoğaldı ve dört yaşında iken sözcüklerin çoğunu okuyabiliyordu. Okumakla yazmak birlikte gider. Önce harfler, sonra sözcükler. Bir çocuk kendi ismini yazabildiği zaman sevinci sonsuzdur !

Her çocuk farklı ve kişiliği eşsizdir. Onun kalıtım yoluyla getirdiği doğal yeteneklerine uyumlu olarak gelişmesine yardım edilmeli. Eğer çocuk sahip olduğu güce ve yeteneklerine göre yetiştirilirse, başka çocukların başarılarını kıskanma gereği duymayacaktır. Her çocuk sevilmeli ve takdir edilmelidir. Çocuğunuzun yanlış eğilimlerini yenmesine veya kontrol etmesine yardım etmeniz yerindedir. Fakat çocuğu önceden tayin edilen bir kalıba sokmaya çalışmamalısınız. Daha ziyade kendine özgü iyi kişilik özelliklerini geliştirmesi için ona yön verin. ( derleme )

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle !
Dünyayı kazansan neye yarar ? :elsalla: :elsalla: :elsalla: tanri sevgidir