Re: Zenginlik müjdesi : –
Kemal Başaran kardeş,beyninize,yüreginize ve ellerinize sağlık.
Türkiye’de imanlılar arasında konuşulması dahi öcö ve cısss olan konulara değinmişsiniz.Buralarda bu gibi şeyler ancak içinizden düşünülebilinecek konulardır.sesli düşünürsen vay haline başına gelmedik haller kalmaz.
Buralarda bu gibi konular yazılmaz,çizilmez vede söylenmez. çünkü iki yüzlü önderlerin krallar gibi şaşalı yaşantılarını görünce;belki önderin sofrasından arta kalan kırıntılardan bende nemalanırım diye düşünen iki yüzlü insanlarla doldu kiliseler.
İsa “onlara ürün bol ama işçi az” dedi. (Luka:10.2)
___”Egemen Rab diyorki ! vay kendi kendini güden israil çobanlarına!
Cobanların sürüyü gütmesi gerekmezmi ?
Yağı yiyor ,yünü giyiyor,besili koyunları kesiyorsunuz,ama sürüyü kayırmıyorsunuz.Zayıfları güçlendirmediniz,hastaları iyileştirmediniz,yaralıların yarasını sarmadınız.Yolunu şaşıranları geri getirmediniz.Ancak siddet ve sertlikle onlara egemen oldunuz.
Çobanlarım koyunlarımı aramadılar.Onları güdeceklerine kendi kendilerini güttüler.
Egemen rab şöyle diyor:Ben çobanlara karşıyım! Koyunlarımdan onları sorumlu tutacağım,koyunlarımı gütmelerine son verecegim.Öyleki kendi kendilerini güdemeyecekler” (Hez:34.2-10)
___”Açgözlülüklerinden ötürü uydurma sözlerle sizleri sömürecekler.
Onlar için çoktan beri verilmiş olan yargı gecikmez.Onları bekleyen yıkımda uyuklamaz.Rab kendi yolunda yürüyenleri karşılaştıkları denemelerden nasıl kurtaracağını bilir.Doğru olmayanları,özellikle benligin yozlaşmış tutkuları ardından giden ve yetkisini hor görenleri
cezalandırarak yargı gününe dek nasıl alıkoyacağınıda bilir.”
(2 Pet.2:3-10)
___”Kendinize ve kutsal ruh’un sizi gözetmen olarak görevlendirdigi bütün sürüye göz kulak olun.Rab’bin kendi kanı pahasına sahip olduğu kiliseyi gütmek üzere atandınız.” (Elç işl.20:28)
Kardeşler yaş kırksekiz ve otuz üç yıl sokaklarda gündelik ekmegimin peşinden koşturdum. Gün oldu on metrelik sofralarda oturdum, gün oldu bir kuru ekmek bulamadım.
Gün oldu Türkiyeye giysi sattım,gün oldu kaldırımda beş çifti bir liraya çorap sattım.
Gün oldu galerilerde araba beğenmedim,gün oldu iş aramaya giderken dolmuş parası bulamadım.
Gün oldu beş vakit namaz kıldım,gün oldu buda yetmedi iştişare ve tevecütleri kıldım.
Fakat Tanrı ile gerçek bir bağım oluşmadı.Taki İkinci el kitap alıp sattığım dükkana gelen koliden küçük bir incille birlikte İsa’da hayatıma girdi,beni kendine bağlayıp,benimle dostluğunu derinleştirdi.
Peki iki yüzlü para sevgisiyle Firavun gibi şaşılası yaşayan kendilerine Tanrı adamı yaftası asmış olanların gerçek yüzünü bilmeden Mesih’e giden !Hayatın içinden bu kadar yoğrularak gelmiş olan ve krallar kralı Mesih İsa’yı tanımiş olan Rab’bin ruhu ile Mutaf’ı Rab’de olmayan paydaşlığınıza ve yaşantınıza ortak etmeye gücünüz yetermi…? Uzun bir süre sonra müjdecilik yapmaya başladıktan sonra gerçekleri farkedince Önderin görkemli villasının önünde ey önder bu şatafat Rab’den mi yoksa iblisten mi diye soran seni bunlar kiliselerinde tutarlar mı?
Kemal Başaran kardeşim ne güzel yazmışsın eğer onlar gibi düşünmüyor isen onların hiç bir Tv veya diğer basın yayın organlarında olamazsın ve içlerinde yer alamazsın diye.
Ben daha kötüsünü söylüyorum benim ülkemde protestan önderlerin bazılarının çektiği bu halaya kutsal sanıp katılır ve oyun anında halayı bozarsan senin işin biter.
Daha sonramı !
Kiliselerden atılırsın bu bir……..
ikincisi en yakın önderler toplantısında (Bu her sene ………de yapılan tıksırıncaya kadar yeme içme toplantısında ) diğer önderlere de ismin verilir ve kibarca bu şahıs veya şahısları kilisenize almayın diye tembihlenirler.Çünkü hepsi aynı çanaktan besleniyorlar.
Çünkü bunlar Rab’bin bedeni kiliseyi müjdeye göre değil kafalarında oluşturdukları illegal şirket kavramı ile yönetmektedirler.
Çünkü bizim buralarda bu işler sizin bahsini ettiğiniz o adamların işleri gibi yürüyor.Sistem her yerde aynı.
Daha sonramı günlerce paylaştığın,evlerine gidip geldiğin,dualar,tapınmalar,yaptığın el ele ilahiler söylediğin kardeşlerin telefonuna çıkmazlar,sokakta seni görünce yollarını değiştirirler. Çünkü büyük patronları öyle emretmiştir.Sizide atarım ha tehditi ile.
Vurgun yemiş gibi olursun.
Yağmurdan kaçıp Mesih’e gelmişsin Aman Tanrı’m dolulara mı tutuldum diye düşünürsün.Çünkü sen artık eski sen degilsin.çünkü sen inancından ötürü eski çevrenden, arkadaşlarından kopmuş ve yeni kardeşlerle yıllardır berabersin. Omuzların çöker için acımaya başlar….Ve İsa Mesih seninle konuşur oğlum Mutaf Matta 5 i iyi oku der.
“Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri,yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size.Sevinin sevinçle coşun çünkü göklerdeki ödülünüz büyüktür.sizden önce yaşayan peygamberlerede böyle zulmettiler” (Matta.5:11-12) ve kendine gelirsin.
Sen artık onlar için tehlikelisin.yok olup kaybolman gerekli.İsminin unutulması gerekli.Çünkü Babandan gerçege tanıklık etmeyi öğrendin fakat gerçek senin neyine….Sen Amerika’lımısın…. hayır,Almanmısın …hayır.Peki eşin bunlardan birimi …hayır peki nesin sen efendim…. ben insanım, kutsal kitabı iyi bilirim Rab İsa’ya iman ettim;sizde biliyorsunuz Müjdecilik yapıyorum ve iyi bir vaiz olduğumu sizler söylediniz.Bunlar yeterli değil kardeş Mutaf sen halayı bozuyor şirketimizin menfatlerini düşünmüyorsun diye kilisenin önüne koyulursun.
Sanamı kalmış kilisenin Mesih’e ait olması ve kutsal kitaba göre hareket etmesi ha derler.Sen iman mücadeleni dışarıdamı sürdürüyorsun buda yasaktır.senin yok olman düşmen gerekir. bu defa tuzaklar başlar.Çünkü çok büyük rantlar dönmekte arabalar hanlar hamamlar sabah kahvaltısı paris akşam mısır piramitlerinde güneşin batışı çocuklar yurt dışında sponsorlar……?aracılığı ile en iyi egitim anlayacağınız rüya gibi bir yaşam oh ne ala.
Tuzaklar neler …!
Bu tip önderler yanlarında devamlı yalancı şahitler taşırlar bir punduna getirip sizlere bu yalancı tanıklar vasıtası ile bir şekilde suçlayıp mahkemelere verip…ceza aldırıp Yurt dışında rahatsız olan büyük Babalara bak onlar suçlu imajı yaratırlar.Onların paraları boldur ve yalancı tanık bulmakta zorlanmazlar. Ah Mesih İsa’nın gerçek çocukları ne acılar çekiyorlar. Ne sıkıntılardan geçiyorlar.
Çok rezil önderler tanıdım cemaat kardeşini evime gelip yüksügümü gasp etti diye hapislerde aylarca yatıran ve şimdilerde Türkiye’ye oynayan.
Rab İsa’m:
Ne kadar sabırlısın.
Ne kadar merhametlisin.
Ne kadar yüzlerini sana dönsünler diye gelişini erteliyorsun
RAB İSA MESİH’in LÜTFU SİZLERLE OLSUN….AMİN