Re: İngiltere’de şeriat mahkemeleri oluşturuldu

#30941
Anonim
Pasif
Evangelist;9829 wrote:
Hic sorun degil Abdülkadir kardesim,

Seriat de desek, yasa da desek, kanun da desek sonuc aynidir. Isa Mesih hac üzerinde öldügü zaman yasanin gücünü etkisiz hale getirerek gecersiz kilmistir.

16 Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek göklerdeki Babanız’ı yüceltsinler!›› 17 ‹‹Kutsal Yasa’yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. 19 Bu nedenle, bu buyrukların en küçüğünden birini kim çiğner ve başkalarına öyle öğretirse, Göklerin Egemenliği’nde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliği’nde büyük sayılacak. (Matta 5)

İsa yer ve gök ortadan kalkmadan yasadan birşey kaybolmayacak diyor ama siz çarmıhla yasanın süresi doldu diyorsunuz. Hanginize inanacağız? Biz tabiki, hristiyanların yorumlarına değil, İsa’nın açık sözlerine inanmak zorundayız.

Evangelist;9829 wrote:
Incilde bu konuyu destekleyen cok sayida ayet oldugu halde bunlardan sadece Galatyalilar mektubunun ücüncü bölümünün tamamini getirmeyi uygun buldum. Bölüm dikkatli bir sekilde ele alinirsa, seriatle, yasayla kurtulmak isteyenlerin lanet altinda olduklari; ama Tanri’nin günahli insani lütufa dayali iman yoluyla kurtarip akladigi acikca anlasilacaktir.

Aslında siz konuyu, ”inananların bir yasaya ihtiyaçları var mıdır yok mudur” aşamasından çıkarıp, ”inananlar sadece yasayı uygulayarak kurtuluşa erebilirler mi eremezler mi” aşamasına getirdiniz. Bu iki konu aynı şeyler değildir. Biz de, sadece dini kuralları yerine getirmekle kurtulacağımızı iddia etmiyoruz. Allah’ın lütfu olmasa kuru ibadet hiçbir işe yaramaz.
Galatyalılar’da bahsedilen husus aklanmakla ilgili değil midir? Yasanın ortadan kalktığını hangi cümlelerden çıkarıyorsunuz?
Eğer yine de yasanın ortadan kalktığını iddia ediyorsanız, Matta’daki ayetlerle çelişkiye düşmüyor musunuz?
Yasa’nın omurgası ”on emir”dir mesela. Sizler bu on emri uygulamıyor musunuz hayatınızda?
Laik biri için zina diye bir kavram yoktur mesela. Sizler inadan, Tanrı çirkin gördüğü ve yasakladığı için kaçınmıyor musunuz?
Medeni kanuna göre anlaşmayan eşlerin boşanması gayet normalken, incil, fuhuştan başka bir sebeple boşanmayı yasaklıyor. Siz dindar bir hristiyan olarak hangi kanuna göre boşanma kararı alacaksınız?
Laik biri için, gözüne ve midesine hitap eden her tür yiyecek helalken, incil, leşi ve kanı yasaklıyor. Siz leş ve kan yiyor musunuz?

Örnekleri çoğaltabiliriz. Siz, incildeki emir ve yasaklara uyarken aslında şeriate uygun davranmış olmuyor musunuz?