Re: Ben bir Müslümanım. Neden Hristiyan Olmayı Düsüneyim ki?

#30843
Anonim
Pasif

Sayın Abdulkadir Bey,

Sanırım asıl sorunumuz İslam ve Hristiyanlığı iyi bilemememiz. Uzun yıllardır Kutsal Kitabı okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki; Kuranda açıklanan Allah ile Kutsal Kitabın Tanrısı aynı değil. Hem doğası bakımından, hem de nitelikleri bakımından… Öncelikle bu tespit konusunda biraz araştırma yapmalıyız. Aynı yaratıcıdan bahsetmiyorsak Kuran’ı ve Kutsal Kitab’ı ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmiyor mu? Ya da benzeştirme çabaları anlamsız olmayacak mı?

İslam inancının sadece bir peygamber olarak betimlendiği kişiye Hristiyan inancında peygamberden de öte, bir Tanrı konumuna oturtulmuşsa aynı kişiden bahsediyor olmamız olası mı?

İşte! sırf bu nedenle ben “İsa” diye telafuz etmekten kaçınıp; O’nun gerçek adı olan “Yeşua” yı kullanmaktayım. Kuranda anlatılan İsa’yı, benim tanrımla aynı kefeye koyamam. Kuran’ı hem ailemin hem de yakın çevremin baskısı nedeniyle defalarca okudum; ve tartıştım. Aradaki fark o kadar derin ve önemli ki; aydınlık ve karanlık kavramlarının farkı gibi.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim, benim inancımda ve Tanrı Sözü olarak kabul ettiğim kitabımda açıklananların diğer inanç ve kitaplarında benzer konuların olması benim inancıma bir yakınlık getiremez. Kuran kendi gerçeklerini yazar, bir müslümanda bu yazılanları gerçek olarak kabul eder; ben de buna katılmam ama saygı duyarım. Ancak örtüşen yerleri var denince buna karşı dururum. Kuran Hrsitiyanlardan ya da peygamberlerinden bahsediyor olması bunların doğru olduğunu (en azından bana) göstermez. O, Kuran’ın doğrularıdır; benim ya da Hristiyanlığın değil

Aslında bu konudaki samimi görüşünüzü belirtmeniz benim açımdan çok iyi oldu. Size teşekkür ederim. Bu vesileyle Hristiyan inancındaki Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’ta açıklanan Tanrı’nın ne demek olduğu ve/veya ne demek olmadığı konusunda açıklama yapma olanağı bulmuş olacağım. Böylelikle bu siteye gelen Müslüman katılımcılarımız da kendi inançlarındaki Allah’la, Hristiyanların Tanrısının bir olmadığını anlayacaklar. Sabır ve hoşgörü gösterirseniz Pazartesi gününden itibaren bu konuda açıklamalarım olacak. Okur ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim…

Tadın da görün, RAB ne iyidir, Ne mutlu O’na sığınan adama!
Ne mutlu Tanrısı RAB olan ulusa, Kendisi için seçtiği halka!