Re: İman Nasıl Oluşur ?

#30522
Anonim
Pasif

Şifa için gereken iman nasıl oluşur ? Kurtuluş için gerekli olan imanla aynı şekilde ! Bunu, aşağıdaki ayetlerde görebilirsiniz:

Pavlus ve Barnaba oralarda da Müjde’yi yaydılar. Listra’da, ayakları tutmayan bir adam vardı. Doğuştan kötürümdü, hiç yürüyemiyordu. Pavlus’un söylediklerini dinledi. Onu dikkatle süzen Pavlus, iyileştirebileceğine imanı olduğunu görerek yüksek sesle ona, ” Kalk, ayaklarının üzerinde dur ! ” dedi. Adam yerinden fırlayıp yürümeye başladı. ( Elç. İş. 14:7-10 )

Bu ayetleri gelişigüzel okuyan biri, ” Pavlus’un adamı iyileştirmesi ne kadar harika! ” diyebilir. Ama Pavlus adamı iyileştirmedi. Adam, ne Pavlus’un bir elçi olmasından ötürü, ne de Pavlus’un imanı aracılığıyla iyileştirdi. Adamın imanı vardı.

Pavlus üç şey yaptı:
1. Müjde’yi vaaz etti ( 7. ayet )
2. Adamın, iyileştirebileceğine dair imanı olduğunu gördü ( 9. ayet )
3. Adama, ayağakalkıp yürümesini söyledi ( 10. ayet )

Adam da üç şey yaptı:
1. Pavlus’un vaazını dinledi ( 9. ayet ).
2. İyileşebileceğine iman etti ( 9. ayet )
3. Yerinden fırlayıp yürüdü ( 10. ayet )

Adam, Pavlus’un sahip olduğu bir güçle iyileşmedi. O, iyileşebileceğine iman ediyordu. Peki bu adam iyileşebileceğine dair imanı nasıl edindi ? Duyduğu şeyden edindi; Pavlus’un söylediklerini duydu. Peki Pavlus, ne söyledi ? Müjde’yi vaaz etti ( 7. ayet ). Eğer Pavlus, bazılarının Müjde dediği şeyi vaaz etmiş olsaydı, o adam asla iyileşmezdi. Pavlus, Kutsal Kitap’ın Müjde diye adlandırdığı şeyi vaaz etti !

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle !
Dünyayı kazansan neye yarar ? hac5 tanri sevgidir