"İsa da müslümandı" diyorlar, doğru mu?

  • Bu konu 17 izleyen ve 24 yanıt içeriyor.
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 25)
  • Yazar
    Yazılar
  • #26328
    Anonim
    Pasif

    ISA Müslüman mıydı, Hristiyan mıydı? Araştırıyorum da… Bir de sizden yorum almak istedim.

    #33278
    Anonim
    Pasif

    Nasıl müslüman olabilir?

    İsa Mesih Rab’bin bedende görünüşüydü. Rab beden alıp aramızda yaşadı. O’nun bir dine bağlı olması komiktir.Tevratta bile Tanrı yahudilerin inancını hiç bir din olarak nitelemedi. Tanrı din yaratmadı. Musa’ya da bir din vermedi. Ne de hazır olan tevrat kitabını. Lütfen kutsal kitabı okuyun.

    #33280
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Atakanbey,

    Bildiğiniz peygamberlerin tümü, İslâm diye birşey duymadı. Hiçbiri namaz kılmadı. Hiçbiri Müslüman değildi ve dünyada hiçbir çocuk Müslüman doğmadı. Kitap verip din yayma hikâyesi de sadece İslâm’da var. Peygamberlere bildirilenin, yenisi gelince iptal edildiği ise, sadece İslâm’a yer açmak için uydurulmuştur.

    Bir tek Yahudi veya Hristiyan’ın namaz kılmadığı sizi şaşırtmadı mı? Ne de bu konuda, Tevrat, Zebur ve İncil’de hiçbir yazı olmadığı, ne de ‘değişti, güvenilmezdir’ diye inkâr ettikleri Kutsal Kitap’ların, bir tek ‘eski ve değişmemiş’ nüshasının bile bulunamaması sizi şaşırtmıyor mu. Çıkart bir tane ortaya, “İşte eskisi bu idi de”, öyle konuş. Ama binlerce eski (1.ve 2. yüzyıldan kalma) nüsha var, bir tanesi bile değişik değildir.

    Tevrat, Zebur ve İncilde 66 tane Kitap var. Bunlar 3 adet Kitap değil. 66 adet. Bunları yazan 40 tan fazla peygamber vardır ve bu peygamberler, Ademden beri 4000 yılda, hiçbir din yaymamışlardır. Hepsi ayni Ruh’ta, ayni mesajı vermişlerdir:”İnsanoğlu günahkardır. Yüreği korkunç bencildir. Sadece kendini sevenleri sevebilir. Kendi gayretleri ile asla bu yürekten kurtulamaz. Kurtarıcı Mesih’i gönderiyorum. O’na iman edene, O kendi Ruhunu (yüreğini) verecektir”.

    Mesaj hep bu olmuştur. Hiçbir dinî ayin, tören ve hatta kural (şeriat), insan yüreğini değiştirmemektedir. Dıştan riayet edebilirsin, ama için ayni kalıyor. Bu, Kutsal olan Tanrı’yı memnun edemez. İslâm ve diğer dinler ancak ‘günahların affedilmesi’ ümidiyle yaşarlar. Ama günahların affı da yüreği değiştiremez. İnsan, ondan sonra da günah işlemeye devam eder. Şarapları değil; şarap fabrikasını yok etmek lâzım. İşte isa bunu yaptı.

    Rab sizi bereketlesin Atakan Bey.
    Sevgi ve Dualarımla.

    #33288
    Anonim
    Pasif

    AtakanBey kardeşim,
    İsa Mesih müslümansa ( çok komik bir laf bu ) neden bizler camileri değil de kiliseleri dolduruyoruz. Hristiyanlığın ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız bunu Hristiyan kaynaklardan araştırın. Eğer islami kaynaklar ve sitelerden öğrenmeye çalışırsanız aklınız çok karışır ve malesef doğruluk payı olmayan bir dünya safsatayla karşılaşırsınız. Önce Kutsal Kitap’ta ne yazar, Tanrı’nın isteği nedir, İsa Mesih kimdir, neden çarmıhta ölmüştür, bunu yaparken Tanrı’nın amacı nedir? Bunları araştırın. Öğrendikten sonra duyduğunuz saçmalıklara siz de gülüp geçeceksiniz. İsa Mesih’in müslüman olduğu saçmalığından geçtim, daha o kadar çok saçmalık göreceksiniz ki, zamanınıza yazık. Zamanınızı doğru kaynaktan araştırarak ve çokça dua ederek geçirin. En doğru yolu her zaman Tanrı gösterir.
    Esen kalın…

    #33291
    Anonim
    Pasif

    @AtakanBey 14574 wrote:

    ISA Müslüman mıydı, Hristiyan mıydı? Araştırıyorum da… Bir de sizden yorum almak istedim.

    Değerli Kardeşim, araştırman güzel ama oldukça klasik belkide binlerce defa cevaplanmış bir soruyu soruyorsun, Bu soruyu hangi dine bağlıysa insan, onun inancına göre değil isa tüm peygamberler müslümandır yada hristiyandır, ama Gerek tevrat, gerek zebur, gerek incili okursan, Tanrı şu dine inanın bu dine inanın demiyor, gönderdiği ve elçi tayin ettiği peygamberler aracılığı ile uyarılarını, ve onlara uymamızı emretmiştir. bu szöden alıyacağın gibi, hiç bir peygamber bir dini savunmamıştır. Dinler tabiri caizse ideolojik savaşlarda araç olarak kullanılmıştır çoğu zaman, Şu an içinse, Hristiyanlık denmekte çünkü kurulan topluluğun bir adıdır bu… esenlikle…

    #33300
    Anonim
    Pasif

    Herkese merhaba. Yeni üyeyim.

    Kronolojik ve ruhani anlamda Isa’nin müslüman olmasi mümkün degil. Eger böyle bir söylenti varsa propaganda amaçlidir.

    #30747
    Anonim
    Pasif

    Siz Apaçık Bir Sapkınlık İçindesiniz Hiç Görmüyormusunuz Allahın
    Okadar Verdiği Nimetleri Hayır Allah Sizin Gönlünüzü Mühürlemiş Gözlerinizi Kör Kulaklarınızıda Sağır Etmiştir.Allah Diyer Kitaplar Bozulduğu İçin Kur,anı Gönderdi.Allahın Oğlu Yoktur Allah Yaratıcıdır. Onun İnsanlara İhtiyacı Yoktur Allah İnsanları Dünyaya İmtihan İçin Gönderdi Siz Bu İmtihandan Geçemediniz Yol Yakınken Dönün.Bütün Evrenin Tekrar Döneceği Yer Allah (c.c.) . Hiç Kur,an ı Açıp Okudunuz mu Hayır Eyer Okusaydınız Hemen Onun Sözlerine Kulak Asar Ve Müslümmanlığa İman Ederdiniz Allah Bu Forumda kilere Hidayet Versin.
    Kur,An ı Açıp Okuyun Doğruyol İslamdır.Yeni Doğan Bebek Nasıl Günahkar Olabilir Hayır Siz Apaçık bir Cehalet İçinde siniz Hiç Tefekkür Ettiniz mi ? Doğru Dinimi Seçtim Diye?Allah,a Hala Şükür Etmeyecek misiniz Allah Evreni 7 Günde Yaratıp Nasıl Dinlenmeye Çekilir Yorulmayı Yaratan Allah,tır.Siz Apaçık bir Cehalet İçindesiniz Eyer Bir Sorunuz varsa BanaMesaj Atın Allah Hepinize Hidayet Versin Allahın Rahmeti Bereketi Üzerinize Olsun

    #35234
    Anonim
    Pasif

    hz.isa tabiki hristiyandı.

    #35238
    Anonim
    Pasif

    hristiyanlarin da yahudilerin de müslüman oldugu , bütün peygamberlerin de müslüman oldugu iddasi bir kelime oynundan kaynaklaniyor. Müslümanlik Tanriya teslimiyet anlaminda kullaniliyor ve böylece bu Özel iddada bulunuluyor. Evet Tanriya teslimiyetimiz var. Hamdolsun. Ama Müslüman degiliz. Genel anlamdaki müslümanlik terimi özel anlamdaki müslümanligin anlamiyla(tamamen mantiksizca ) birlestirilerek oynanan bir sinsi oyun bu. islamin sartlari var hangi hiristiyan, hangi peygamber bu sartlari getirmis veya yasamis. Palavra, anlayacaginiz

    #35244
    Anonim
    Pasif

    hz.adem gibi diğer peygamberler gibi hz.isa da müslümandı
    aslında var ya HİÇBİR PEYGAMBERİN VARLIĞI KANITLANAMAMIŞ
    ne hz.isa ne hz.muhammed yaşamamış
    seçilmiş bir kişiyi bulmuşlar ve o kişi aracılığıyla dünya insanlarına ulaşmışlar
    bu kişi hz.isa adını almıştır
    dünyadaki tüm insanlar bu gerçeği biliyor
    fakat hz.adem dünyada bahçesi olan cennete yaşadığı için
    iblise mühletverildiği için
    sanki insanlar dünyada yaşamıyor muşgibi gözüküyor
    sizden aslında daha çok bilgiye sahip birisiyim
    ancak bildiğiniz sorularla inancınızı siz belirliyor ve imtihan edildiğiniz için bir şey demiyorum…

    #35245
    Anonim
    Pasif

    hz.adem gibi diğer peygamberler gibi hz.isa da müslümandı
    aslında var ya HİÇBİR PEYGAMBERİN VARLIĞI KANITLANAMAMIŞ
    ne hz.isa ne hz.muhammed yaşamamış
    seçilmiş bir kişiyi bulmuşlar ve o kişi aracılığıyla dünya insanlarına ulaşmışlar
    bu kişi hz.isa adını almıştır
    dünyadaki tüm insanlar bu gerçeği biliyor
    fakat hz.adem dünyada bahçesi olan cennete yaşadığı için
    iblise mühletverildiği için
    sanki insanlar dünyada yaşamıyor muşgibi gözüküyor
    sizden aslında daha çok bilgiye sahip birisiyim
    ancak bildiğiniz sorularla inancınızı siz belirliyor ve imtihan edildiğiniz için bir şey demiyorum…


    Sevgili DoktorTeodora..
    Siz nereden uçarak,bu siteye düştünüz.bir hayli merak ettim..
    Yazdıklarınız hiç bir DİN görüşüne ait değil.Siz yeni bir din’in peyganber’imisiniz..?

    Size sorularım var..
    1)Görüşleriniz, Bilim kurgu gibi bir hayli.. enteresan.
    Hiç Senarist olmayı düşündünüzmü..?

    2)Yazdıklarınızı ispatlayacak elinizde done’leriniz varmı..?
    Muakkakki çok bilgilisinizdir O’na ne şüphe..Lütfen bizi kaynak’larınızla aydınlatın..(yanlız bu filim senaryosu olmasın.)

    3)Ya sahiden çok ilginç, biz dünya da yaşamıyorsak,Matrix gibi bilgisayar içindemi yaşıyoruz.Bizler hepimiz birer Matrix’mıyız..?

    4)Siz Teoloji Daktor’umusunuz.?

    Sevgilerimle.. Sevgili DaktırTeodora.

    #35247
    Anonim
    Pasif

    doktorteodora, bu saçmalıkları sanırım pagan inançlarında ki hikayelerle kutsal kitaplarda geçen hikayeleri harmanlayan, kafayı sıyırmış kişilerin yazılarından öğrendiniz. Böyleleri çok ama gerçek şu ki deli saçmasıdır hepsi.

    #35249
    Anonim
    Pasif

    Sevgili kardeslerim, bizler her zaman boyle kendimize ait sitelere sahip olup, hidayeti anlattigimiz surece bu tur seytani saldirilarda olmayacak degildir. Aslinda kelimelerin anlamlarina bakarsak bile yine biz mesihciler hakliyizdir.

    Musluman kelimesinin kokeni aramice muslim ile baglantilidir. Islam’a bagli olan anlamina da gelir. Muslim olarak ele alirsak INANAN anlamina gelir. Isa Mesih’te inanan ve bunu anlatan biriydi. Kelime olarak Isa Muslim’di diyebiliriz yani ama buraya gelip biraz karisiklik cikarmak isteyenlerin niyetleri baskadir. Bu Kisilere dikkat edelim, belkide seytanin yonlendirmesi ile geliyorlar buraya…

    #35253
    Anonim
    Pasif

    hz isa müslüman hristiyan yahudi veya tek tanrılı yaradan inancına sahip olan diğer dinlerin isimleri artık nelerse o inancın mensubu ve peygamberiydi
    burada biz bu inanca A deriz baskası B der ama sonucta yol ve hedef aynıysa ne gerek var ne olduğuna sonucta o yaradanın elcisi ve zaten var olan yaradan inancının ahiret inancının kutsal kitap inancının devamının getiricisidir tıpkı 1den sonra 2nin gelmesi gibi bir misyonun başka bir misyonere devredilmesi gibi
    bence isa bana göre tabi inanclı bir peygamber ve affedici bi önderdi.

    #35260
    Anonim
    Pasif

    Amethoin senden önceki yazilari dikkatlice okursan durumun senin söyledigin gibi basit bir cizgide olmadigini görürsün. Ifaden cok yüzeysel durumu aciklamaktan uzak.

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 25)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.