Re: Inancımızda …. var mıdır?
Sevgili Happchrıstmas,
İsa Mesih’in köleliği getirdiğini nereden duydun? Tam aksine, İsa Mesih insanları günahın ve Şeytan’ın köleliğinden kurtarmak için dünyamıza gelmiş, çarmıhta günah ve ölüme karşı zafer kazanarak insanlığa özgürlük sağlamıştır. O’na iman eden ve O’nu yaşamına Rab ve Kurtarıcısı olarak kabul eden herkes, İblis’in ve günahın tutsaklığından özgür olur. İncil’de Luka 4:18-19′de İsa Mesih şöyle der:
‘Rab‘bin Ruhu üzerimdedir. Çünkü O beni yoksullara Müjde‘yi iletmek için meshetti. Tutsaklara serbest bırakılacaklarını, Körlere gözlerinin açılacağını duyurmak için, Ezilenleri özgürlüğe kavuşturmak Ve Rab‘bin lütuf yılını ilan etmek için Beni gönderdi‘ .
Adem ve Havva, Şeytan’ın yalanlarına inanarak günaha düştükleri için günah ilk atamız olan Adem ve Havva’dan, insanlığa irsi bir hastalık gibi geçti. Günahın sonucunda insanın yaşamına acı, hastalık ve ölüm girdi. Herkes günahın ve İblis’in tutsağı, kölesi oldu. Yani köle eden Şeytan’dır ama İsa Mesih özgür etmeye geldi. Özgürlük kişinin kendi seçimine kalmıştır. İsa Mesih bu özgürlüğü herkese vermek ve onları Şeytan’ın tutsaklığından kurtarmak istiyor.
2.Cennette bize neler verilecektir? Islamdaki gibi Huri,Şarap ırmakları,Hurma var mıdır?
Cennet Tanrı’nın bulunduğu yerdir. Tanrı’nın bulunduğu yerde huriler, içki alemleri ve hurmaların ne işi vardır? Bu dünyada günah sayılan şeyler cennette nasıl yaşanabilir? Mesih inancında böyle bir şey kesinlikle yoktur. Eğer cenneteki beklentilerin bunlarsa, beklentilerinin boşa çıkacağını şimdiden bilmelisin sevgili Happychristmas.
Cennette Mesih’e iman etmiş, O’na sadık bir şekilde yaşamış olan herkes Mesih ile birlikte sonsuz bir yaşam sürecektir. Orada kirli olan, kutsal olmayan hiçbir şey bulunmayacaktır. İncil, Vahiy 21:4′te Cennet hakkında şöyle diyor:
‘Onların gözlerinden bütün yaşları silecek. Artık ölüm olmayacak. Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktı’.
Orada acı olmayacak, günah, ıstırap, gözyaşı olmayacak. Rab öyle bir cennet hazırlıyor ki, herşey yepyeni, herşey bambaşka olacak. Altı günde dünyamızı bu kadar güzel yaratan Rab, 2000 yıldan beridir bizler için o güzel cenneti hazırlamaktadır. Rab öyle bir cennet hazırlıyor ki, orada hiçbir gözün görmediği güzellikler, hiçbir kulağın duymadığı şeyler olacak. Bu yüzden bu dünyanın geçici güzellikleri, Şeytan’ın insanları aldatmak ve tuzağına düşürmek için sunduğu sahte güzelliklere değil, ama Mesih’in kendisini sevenlere hazırlamış olduğu kalıcı şeyleri düşünerek, Mesih’e yaraşır bir yaşam sürelim.
3.Bir kız arkadaş edinmek günah mıdır?
Mesih’e iman etmemiş, günah içinde yaşayan bir kimse için günah kavramı çok farklıdır. Onlara göre bir kızla sevgili olmak modernliktir, normaldir. Bunun aksini iddia etmek onlar için geri kalmışlıktır, çağdışı olmaktır. Mesih’i izleyen bir genç kız ya da erkek gelecekte evlenecekleri bir eş için dua etmelidirler. Bu eş adayı kesinlikle imanlı olmalıdır. Rab, zamanı geldiği zaman sizin için seçmiş olduğu imanlı bir kişiyi göndercektir. O kişiyi daha iyi tanımak için onunla sohbet etmek, dolaşmak ve onunla belli ortamlarda bulunmak gereklidir, ama bunun sınırları vardır.