Re: Çoook zordayım.
@happychristmas 23143 wrote:
Hristiyanlığı araştıralı 4 yıl falan oluyor. Ama bir türlü kendime söz geçirip de tam olarak iman edemedim. Doğru nedir bilmiyorum. ruhsal olarak hiç birşey hissedemiyorum.
Sizi bu cümleleri yazmaya sevkeden sıkıntılar; teoride, kelâm düzeyinde ise, iman algınızı ve beklentilerinizi sorgulayın. Efendiler efendisinin ayağından düşen “toz”un bulnduğu yerde İblis’in hükmü geçmez.
@happychristmas 23143 wrote:
Gittiğim kilisedeki insanlar çok iyiydi.Ancak iman konusunda acele ettirmeye çalışan,veya düşüncelerimi yargılayan insanlar da oldu.onlar kiliseye gitmem konusunda beni çok soğuttular.
İnsanlara takılıp kalmayın. Hiç kimse başkasının üzerine olan “hesap”ı ödemekle mükellef değildir. Eğer imanınızdan emin iseniz, başkalarının öğretici/teşvik edici olmayan, nâhoş yorumları sizi etkilemeyecektir. Bu yorumların sâhipleri, ister sıradan bir insan olsun, ister vaiz veya pastör; farketmez.

















