Re: merak ediyorum

#30068
Armagan
Anahtar yönetici

Sevgili İzmirli gizem, HristiyanTürk Forum’daki tarışmalara ve sohbetlere katıldığınız için ilkin teşekkür ederim. Umarım fikir alışverişlerinden yararlanıyorsunuzdur.

Sorunuzun yanıtına geçmezden önce, son yazınızın dilini ve yazım hatalarını düzelttiğimi söylemek istiyorum. Sizden ricam, herhangi bir konuya cevap verdikten sonra dilini kontrol edip öyle göndermenizdir. HristiyanTürk Forum bir MSN Messenger olmadığı için üyelerimizin burada daha düzgün bir Türkçe kullanmalarını bekliyoruz. Lütfen büyük-küçük harf kullanımına, noktalama işaretlerine dikkat edin. Bu tavsiyelerimi anlayışla karlşılayacağınızı umut ediyorum.

Sorduğunuz soruya gelince…

Quote:
Ya Allah aşkına… Kimdir bu Kutsal Ruh? Dayanağını nerden alıyor? Bugün ben de çıkıp diyebilirim ki, ‘Ben bugün Kutsal Ruh’tan esin aldım… Bana böyle dedi, şöyle dedi’ desem, bana da inanır mısınız?’

Kısaca yanıtlamak istiyorum..

Kutsal Ruh, Tanrı’nın Sonsuz Ruhudur ve sonsuzluktan bu yana Tanrı’dır. Tanrı yeryüzünde insanlar arasında bir şeyler yapmış, söylemiş veya birilerini esinlemişse, bunu her zaman Kutsal Ruhu aracılığıla yapmıştır. Eğer Tanrı insanlara bir mesaj vermişse, bunu kendilerini Kutsal Ruh aracılığıyla esinlediği insanlar aracılığıyla yapmıştır. Yoksa Tanrı insanlara söylemek istediklerini ilkin göklerde yazıp çoğaltarak bunları uçaktan reklam kağıtları atar gibi göklerden yeryüzüne atmamıştır. Bu amaçla O ilkin siz ve ben gibi sıradan insanları seçmiş, sözlerini onlara bildirmiş, onlar da Tanrı’dan duyduklarını veya gördüklerini kaleme geçirmişlerdir.

Kutsal Kitap Tanrısal Vahiy konusunda şu açıklamalarda bulunur:

‘Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek ve doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdırç’ (2. Timoteos 3:16).

‘Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılarda bulunan hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı’nın sözlerini ilettiler.’ (2. Petrus 1:20-21).

Bu ayetlerden açıkça görüleceği gibi, Kutsal Kitap Yazılarının tümü Tanrı esinidir, Tanrı vahyidir; ve hiçkimsenin yorumu değildir. Yani siz veya ben, bir başkası biz istedik diye Kutsal Yazı yazamayız! Kutsal Yazıları sadece Kutsal Ruh tarafından yönlendirilen insanlar yazmışlardır ve yazıkları bu yazılar hiçbir şüpheye yer vermeden insanlar tarafından Tanrı Sözü olarak kabul görmüşlerdir. Çünkü bu insanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı’nın sözlerini iletmişlerdir.