Re: Malatya Katliamı Perde Arkası

#29370
Anonim
Pasif
Malatya Katliamı sanığı soruları yanıtlamıyor

spacer.gif
gp_225805.jpg
spacer.gif

09.06.2008

Tutuklu sanıklar Emre Günaydın (19), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker (19)’in katıldığı duruşmada Emre Günaydın avukatlardan gelecek soruları yanıtlamayacağını söyledi.

spacer.gifMALATYA (A.A) – Malatya’daki yayın evinde biri Alman üç kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın yedinci duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Malatya Adliyesi çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Tutuklu sanıklar Emre Günaydın (19), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker (19), adliyeye getirildi. Tutuksuz sanıklar Kürşat Kocadağ ile Mehmet Gökçe de mahkemede hazır bulundu.

Duruşma öncesinde sanık yakınları, öldürülen Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanne Geske, müdahil avukatları ve sanık avukatları adliyeye geldi.

EK İDDİANAMEDE GASP VE YAĞMA SUÇLARI VAR

Cinayetlerle ilgili olarak hazırlanan ek iddianame mahkeme heyeti tarafından okunarak, sanıklara iddianamede gasp ve yağma ile suçlandıkları hatırlatıldı.

Tutuklu sanıkların daha önceki duruşmalarda verdikleri savunmaların arasındaki çelişkilerin giderilebilmesi için tutuksuz sanıklar Mehmet Gökçe ve Kürşat Kocadağ’ın savunmaları mahkeme heyeti tarafından okundu.

Mehmet Gökçe’nin olaydan iki ay önce Emre Günaydın’ın kendisinden gözcülük yapmasını söylediğini, ama kendisinin bunu reddettiğinin hatırlatılması üzerine Günaydın ”Ben böyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. Savunmalarda aleyhime olan hiçbir şeyi kabul etmiyorum ve avukatlardan kaynaklı hiçbir soruya yanıt vermeyeceğim” dedi.

Bu arada, cinayetlerle ilgili olarak hazırlanan ek iddianame mahkeme heyeti tarafından okunarak, sanıklara iddianamede gasp ve yağma ile suçlandıkları hatırlatıldı.

İddianamenin okunmasının ardından müdahil avukatlar, öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzanne Geske ve Necati Aydın’ın eşi Şemse Aydın’ın çocuklarının da duruşmaları izlemesini talep etti. Talep mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

OLAY

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım’ı (19) olay yerinde yakalamıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_225433