Kiliselerde Neden Bazen İkiyüzlüler Var?…

  • Bu konu 3 izleyen ve 5 yanıt içeriyor.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #27598
    Anonim
    Pasif

    Hepimiz ikiyüzlülükten iğreniriz.Hepimiz Tanrı adıyla yapılan haçlı seferlerinin,engizisyon ve katliamların gerçek Mesih İnancı ile ilğili en ufak bir bağının olmadığını ve bunun büyük bir sapma olduğunu biliyoruz.
    Gerçek Mesih inanlıları bunu biliyor ve buna inanıyor.

    Buna ramen,Kiliselerde ne yazık ki,bu tür insanlara rastlayabiliyoruz.İki yüzlü birinden yada birilerinden dolayı, kiliseden uzaklaşma ,Mesih’i reddetme anlamına gelmemelidir.Elma dolu bir sepet düşünün elbetteki içinde çürükler olabilir.bu da bütün elmalar çürüktür,düşüncesini doğrulamaz.
    Mesih inancındaki temel, kiliseler,insanlar değildir.
    Temel İsa Mesih’in kendisidir.İkiyüzlü olan ve İsa Mesih’in öğretilerine uymayan birini görüp,o kişi hakkında yada olayla,konuyla ilğili yorumda yargıda bulunma gafletine düşen çok kardeş tanıyorum.

    Kutsal KItap’ı okuduğumuz zaman, İsa Mesih’in eleştirdiği günahlar içinde zina,yalan,hırsızlık tan başka ikiyüzlülüğün var olduğunu biliyoruz.
    Gerçekte olmadığımız gibi mi davranıyoruz.?
    Kendimiz hakkında yalanlar mı söylüyoruz.?
    Eğer bunu yapma gafletine düşüyorsak Mesih’in bağışlamasını görmüyecek kadar kör gözlere sahibiz diyorum.

    —“İyide ben kimseye zarar vermiyorum ki,,sadece az biraz farklı anlatıyorum.”da diye biliriz.
    —“Hem içimde hiç kötülük yok”felsefesini’de savunabiliriz.

    İmanla İsa Mesih’e gelmiş olan her kardeş,Ahlaksal yada ruhsal bir üstünlük taşımadığını çok iyi bilir.Farklı gösterme,farklı anlatım,farklı tanıtımın dünyasal düşünceleri içerir.İsa Mesih için bunların hiç bir değeri yoktur.
    İsa Mesih sınırsız sabrını gösterir.Tanrı nın yarattığı günahkar insana merhametini göstermek için.

    Kutsal KItap’ta okuyoruz.
    Pavlus hayatını gözden geçirip, Timeteos’a ne yazmıştı.?

    “Günahkarların en kötüsü benim.Ama Mesih İsa kendisine iman edip sonsuz yaşama kavuşacak olanlara örnek olayım diye sınırsız sabrını öncelikle bende sergilemek için bana merhamet etti.”
    1 Timeteus 1:16

    Tanrısal sevgide, ahlaksallık gösterge olan iki yüzlülüğe hiç yer yoktur.
    İsa Mesih’in döneminde de bu iki yüzlüler yok değildi.
    O dönemde toplumun temel direkleri ve herkesin çekindiği ve saygı duyduğu ,disiplinli katı yaşam tarzlarıyla,bilgileriyle tanınan Yasa öğretmenleri ve Ferisiler vardı.

    İsa Mesih onlara şunu demişti.
    “Sizi yılanlar, iki yüzlüler engerek soyu..Cehennemin cezasından nasıl kaçacaksınız.” Matta 23:33

    İsa Mesih İki yüzlülere hiç de yumuşak davranmadı,hatta yüzlerine bunu döğrudan söylemişti.
    Kutsal KItap’ı çok iyi biliyor olabilirlerdi.!
    Çok dindar da olabilirlerdi.!
    Hatta Tanrı’nın sözcüleri olduklarını bile iddia etmişlerdi.!
    Tanrı’yı tanıyorlarmıydı.?
    Hayır.
    Tanrı’nın Sözü olan İsa Mesih’i kabul etmemiş O’nu reddetmişlerdi.

    —“Ben Kutsal KItap’a inanıyorum..”
    —“Ben İsa Mesih İnanlısıyım…”
    Bunları söylerken,,”Ben iki yüzlüyüm,Kilisede bambaşka bir kişilikteyim”
    diyebilinirmi.?
    Evet… malesef denilmesede..sözle ifade edilme sede gerçek bazen bu olabiliyor.
    Yani anlayacağınız içte bazen çürük elmalarda olabiliyor.

    Neden mi..?
    Nedeni basit çünkü hepimiz günahlıyız.hepimizde zayıflıklar olabiliyor.
    Dünyada İsa Mesih’i işlerine geldiği gibi kullananlar yokmu..?
    Evet var..malesef günahtan kurtulamamış tövbeye ihtiyacı olan bir çok insan var.Kilise içinde ve kilise dışında.
    Evet..ahlaksızlıklarını haklı göstermek için, İsa Mesih’i işlerine geldiği gibi kullananlar var.İsa Mesih bunlara merhamet etsin.
    Gerçekten bu tarz yaşayanların dua’ya ve İsa Mesih’in merhametine ihtiyaçlar var.Sizin çevrenizde de varsa bu tip insanlar bunlar için Dua edin.
    Vaaz ettiklerini kusursuz bir biçimde yaşayan tek kişi İsa Mesih’tir.
    Onlara kurtuluşu verecek tek gerçekte İsa Mesih ve Mesih’teki merhamet ve sevgidir.

    Esenlikle..

    #36673
    Anonim
    Pasif

    Malesef var bu..Bazı insanlar var.İlk gittiğinde hemen sana sarılıyor İnsanları seviyoruz diyor,ama 1 ay sonra telefonuna cevap bile vermiyor.. “Belki sıkıntıdayım,.. belki yardım edebilirsin, senin kardeşinim…” degil mi?

    #36693
    Anonim
    Pasif

    Genelleme tasiyan sözler bizi yaniltir. Kim bütün kiliseleri dolasti her imanliyi her konuda , denemeden gecirdi de, kilise ikiyüzlülerle dolu lafini hakkiyla yapiyor. Insanlar kendimiz gibi, sorunlariyla bogusarak yasiyorlar. Biz baskalarina ne veriyoruz da, baskalari bize vermiyor……. Biz baskalarina ne sunabiliyoruz, kisitli imkanlarimizda hapisken…… Birseyler söylerken ayaklarimiz saglamca yere basmali…. Benle ilgilenmedi diye kimseye ikiyüzlü demem; birilerine kizip, kilise LER ikiyüzlülerle dolu diyip seytana hizmet etmem. Güclü olun, karanligi sevindirmeyin. Sorun yasadiginiz kisiyle karsilikli oturup elestirin. Baskalarinin özründen , böyle yapmanin kabahati daha büyük

    #36691
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Mustifi Kardeş.
    Ben” Neden Kiliseler ikiyüzlülerle dolu” konusunu paylaşırken var olan ve inkar edemiyeceğimiz gerçeklerden bahsettim.bu bir genelleme değil, gerçektir.
    İsa Mesih’e yürekten iman etmiş,yeni bir inanlı,veya aile diyeyim, bu tarz insanlarla kilisede karşılaşabilir.bu durumda ne yapması gerektiğini,neyi baz alacağının kilisemi yoksa İsa Mesih ve Kutsal Kıtap mı olduğunun üzerinde durdum.çoğu insan,bu durumda kiliseden soğuyor yada kiliseyi birakabiliyor.Çünkü bu insanlar henüz olgunlaşmamış Mesih’i ve Kutsal kıtap’ı bilmeyen inanlılar.bu şekilde kayıp olmuş çok kardeş yada ailede tanıyorum.acı ama gerçek bu.

    İnsan hatası,günah Şeytandan kaynaklanır.Şeytan’ın en büyük düşmanıda yetişecek Mesih mücdecilerinin,Mesih’in ruhsal savaşcılarının önünü kesmektir.gidenlerden birinin iyi bir Vaaz’cı olmayacağını,iyibir mücdeci olmuyacağı ne malum.ben buna çok şahit oldum.hatta ağladığım,çok üzüldüğüm zamanlar yaşadım,bizim görevimiz bunu önüne geçmek,her şey sadece insanların İman etmesi değildir ,İman etmek kadar on’da kalmak,kökleşmek,ve meyve vermek te önemlidir.

    Sevgili Kardeşim.dünya üzerinde dört dörtluk diğebilceğimiz bir kilise yoktur.her kilisenin kendine göre eksikleri olabilir.eksik diyorum bu farklı bir konudur.
    kilise’lerde size göre Mesih ve Kutsal kıtap öğretisi dışı davranan hiç mi insan yok..? size hayret ediyorum, ve özellikle de belirtiyorum,bunları yargılamak bize düşmez ben yargılamadan çok bu insanlarla da ilğilenmemiz gerektiği düşüncesindeyim.her kilisede var olabiliyor bu tarz insanlar. elbetteki var ve ben bunun çok örneğine sahit oldum,üzüntü duydum hemde çok fazla .
    Yazımda paylaştığım gibi,Dünyada İsa Mesih’i işlerine geldiği gibi kullananlar yokmu..?
    Evet var..malesef günahtan kurtulamamış tövbeye ihtiyacı olan bir çok insan var.Kilise içinde ve kilise dışında. bizim görevimiz geçerli tek gerçeğin günah yada eksik davranışlarda yeni gelen inanlı kardeşleri doğru yönlendirmemiz,Kutsal kıtap hakkında daha çok bilği edinmelerini
    sağlamamızdır.ve Mesih’e iman etmiş diğer insanlarla da ilğilenip bu yanlışlar hakkında o kardeşleri kırılmamaları,Kiliseden soğumamaları için ruhsal verilebilincek destektir,diyorum.
    Yine yazımda belirtiğim gibi demiştim ki:
    “Ahlaksızlıklarını,günahkarlıklarını, haklı göstermek için, İsa Mesih’i işlerine geldiği gibi kullananlar var.İsa Mesih bunlara merhamet etsin.
    Gerçekten bu tarz yaşayanların dua’ya ve İsa Mesih’in merhametine ihtiyaçlar var.Sizin çevrenizde de varsa bu tip insanlar bunlar için Dua edin.”
    Evet dua ve verilecek sağlam Mesih öğretisi ve verilebilincek ruhsal destektir. bu konu aslında kilise içinde çok önemli.
    Sevgili Mustifi kardeş 7 Sene müjdecilik yaptım. çok şey gördüm yaşadım,Yazımda da belirtiğim gibi:
    “Vaaz ettiklerini kusursuz bir biçimde yaşayan tek kişi İsa Mesih'” demiştim.

    Tanrısal sevgide dediğim gibi ikiyüzlülüğe hiç yer yoktur.Kiliselerde çürük elmalar her zaman oldu,bundan sonrada olacaktır.yapmamız gereken bu çürüklüğün diğer elmalara bulaşmaması.

    Rab her konudaki bereketini üzerine akıtsın Mustifi kardeş esenlikle kal.

    #36706
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Saba kardesim, yazilarindaki her satira katiliyorum. Konuyu sunmak icin verilen baslik yanlisti. Verilen basliga karsi ciktim yalnizca. Zaten yüzlerce cesite varabilecek, baskalarina tökez niteligi tasiyan yanlislar listesini ikiyüzlülük olarak tek kelimede ifade edemeyiz. …………. larla kiliseler dolu demek, ayrica genelleme oluyor. Baslik söyle olabilirdi: Kiliselerde imanlilari tökezletebilecek, zaman zaman rastlanan yanlislarin varligi . Rab seni de cokca bereketlesin kardesim,(amin) dedigim gibi , baslik haric, yazilarindaki her satira katiliyorum

    #36708
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Mustifi Kardeşim.
    Diyorsun ki:

    Sevgili Saba kardesim, yazilarindaki her satira katiliyorum. Konuyu sunmak icin verilen baslik yanlisti. Verilen basliga karsi ciktim yalnizca. Zaten yüzlerce cesite varabilecek, baskalarina tökez niteligi tasiyan yanlislar listesini ikiyüzlülük olarak tek kelimede ifade edemeyiz. …………. larla kiliseler dolu demek, ayrica genelleme oluyor. Baslik söyle olabilirdi: Kiliselerde imanlilari tökezletebilecek, zaman zaman rastlanan yanlislarin varligi . Rab seni de cokca bereketlesin kardesim,(amin) dedigim gibi , baslik haric, yazilarindaki her satira katiliyorum

    Düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ediyorum.Konuyu sunmak için seçtiğim başlık değişti. dikkatini çektiğini sanıyorum.
    Sevgili kardeşim kullandığım başlık bence. doğru bir başlıktı.

    Sen diyorsun ki:
    “yüzlerce ceşite varabilecek, baskalarina tökez niteligi tasiyan yanlislar listesini ikiyüzlülük olarak tek kelimede ifade edemeyiz”

    Peki ne tür bir kelime kullanmalıydım…?

    Neden ikliyüzlüler kelimesini kullandım önce bunu açıklayayım.
    Öncelikle bu konu Kutsal Kıtap’ta çok geçer ve..
    Farzedelim kişi olarak ben, sahip olmadığım duygu, düşünce, erdem, değer veya özellikleri, sanki sahipmiş gibi davranıyorum veya sahip olduğunu iddia ediyorum. geçmişte böyleydik öyle değil mi.Bu konuyu hepimiz yaşamadık mı.? normal hayatlarımızda evet yaşadık,ikiyüzlü kelimesini kullanmadaki amacım ,yeniden doğuşu aldık biz inanlıyız biz hrıstıyanız diyoruz.Biz farklıyız diyoruz.
    Peki tersi olabilir mi..?
    İki yüzlü davranışın kilise içinde olduğunu.. kilise ye ve kilise de yeni iman etmiş inanlılardaki durumu yarattığı psikolojik travmayı düşün.
    tökezlemelerden sadece birtanesi bu konu.yani iki yüzlülük

    Toplumumuzu incele.. hayatların nasıl kırılgan olduğunu incele insanlarımızın çoğu ruhsal yaralı,arayış içinde doğruya susamış. Çoğu din ve ahlâki öğreti de ikiyüzlülüğü kınar.bunu da biliyoruz. ya bu kilise içinde pratiğe dokulmuş ve olgun olmayan, hrıstıyan öğretisini bilmeyenler tarafından sergileniyorsa.
    Paylaşımımda iki yüzlülüğe Kutsal Kıtap nasıl bakıyor bu açıklanıyormu..? ..evet açıklanıyor.
    İsa Mesih bu konu hakkında ne diyor bunu da açıklıyorum.

    Kutsal Kıtap’ımız İki yüzlüler için diyor ki.( bu ayeti bireyselliğe indirelim ve düşünelim)

    “Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Bardağın ve çanağın dışını temizlersiniz, ama bunların içi açgözlülük ve taşkınlıkla doludur. Ey kör Ferisi! Sen önce bardağın ve çanağın içini temizle ki, dıştan da temiz olsunlar.
    Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikleri ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara benzersiniz.
    Dıştan insanlara doğru kişilermiş gibi görünürsünüz, ama içte ikiyüzlülük ve kötülükle dolusunuz.

    Yani kısaca bu konu kutsal kıtap içinde çok önemli ,sevgili mustifi kardeşim.
    İkinci konu.
    Kullandığım başlık birkaç kelimeden oluşuyor ve çoğunlukla bir yargı bildiren kısa bir özet şeklindedir. burada yargı yani iddaa ettiğim şey verdiğim bilğinin Kutsal Kıtaptaki öğretisi.bunu açıklıyorum.
    Örneğin.
    —Kiliseler neden ikiyüzlülerle dolu”derken bu çerçekmi yoksa,bazı kişileri sadece çıkabiliyor yada yeniler olabilir..düşüncesi beliriyor.bu da yazdığım başlığın.. yanıtına cevap oluyor.

    Bence. paylaşımlarda ,ilk dikkati çeken unsur paylaşımın başlığıdır.
    Konu başlığında işlemiş olduğum ” Kiliseler İki yüzlüler le dolu” başlığı sitedeki meraklı Mesih’e iman etmemişler içindir ilk etapta.çünkü çoğu insan buna inanıyor…ama gerçek bu değildir. bu açıklanıyor.paylaşım başlığım doğru olmayan bilğinin özetidir. doğru bilği içeriktedir.

    Paylaşım başlığım ( genelde öyle inanıldığı ve bilindiği için) dikkat çekicidir.(Meraklılar için )
    Yaptığım açıklamalar ve örnek verdiğim ayetler paylaşım başlığımla ilğilidir.,anlaşılır bir dil içerir.paylaşımımda abartı anlaşılmazlık hiç yoktur.paylaşımımda doğruya yönlendiriş ve gerçek vardır.İçerikte anlatmak istediğim,konu başlığında kullandığım cümleye verilen bir cevaptır.

    Sevgili Mustifi Kardeşim.
    Tanrı bilgisinde büyüdüğümüz sürece, Tanrı‟nın saflığına karşı derin
    bir sevgi ve O‟nun lütfuna daha derinden bağlanma anlayışı kazanırız.
    Rab’bin sevgisi ve lütfu herzaman üzerinde olsun

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.