"Böyle olması gerektir"

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #26958
    Anonim
    Pasif

    “Böyle olması gerektir”

    Kurtarıcımız Rab İsa Mesih, Musa’nın Yasası’nda, peygamberlerde ve mezmurlarda yazılı Allah sözlerini yapmak için insan formunda bize yardım etmeğe geldiği zaman, “Böyle olması gerektir” diyerek “YAPICI” olduğunu ortaya koymuştur! (Matta 26:54). Böylece topraktan gelme bedenlerimizdeki itaatsizlik tabiatını, ancak Kurtarıcı Rab İsa Mesih’in “YAPICILIĞI” değiştirebilir! Bu noktada düşünürken, onun şu sözü hatırıma gelmekle şimdi daha iyi anlıyorum ne demek istediğini:

    “Bunun için eğer Oğul sizi azat ederse, gerçekten azat olursunuz.” (Yuhanna 8:36).

    Mesih İsa imanı, Mesih İsa’nın “YAPICI” olduğu üzerine odaklanan ve onun üzerinde yoğunlaşan, ümitli ve sabırlı bir bekleyiştir! İşte bu nedenledir ki,

    “ona iman eden, acele etmez” diye yazılıdır (Yeşaya 28:16; Rom.9:33).

    Evet, Mesih İsa, şimdi de, işlerini “YAPARAK” bize öğretiyor! Onun bize öğretiş yolu, YAPARAK öğretmedir (Res.İşl. 1:1,2). Bu, bir iradenin işidir ve Allah’ın egemenliğidir! Bu iradeden doğanlar, Allah’ın egemenliğini hem yaparlar, hem de görürler . Rab İsa Mesih’in dediği şu sözün de, “böyle olması gereklidir” : “Bir kimse yeniden doğmadıkça, Allah’ın egemenliğini göremez” (Yuhanna 3:3).

    Kutsal Ruh esini ile mutlaka fark edilir ki, Kurtarıcı ve YAPICI olan Rab İsa Mesih, Baba Allah’ın isteğini, gökyüzünden yeryüzüne de indirmiş! Onun isteğinin üç güçlü özelliğinden söz ediliyor İNCİL’de:

    1- Allah’ın isteği İYİDİR.
    2- Allah’ın isteği, KENDİNİ BENİMSETİR.
    3- Allah’ın isteği, KUSURSUZDUR. (Rom. 12:2).

    Kutsal Ruh esinleri ile içimize doğan düşünce ile düşünürken, harika bir düşünce olduğunu fark eder ve hep o düşünce ile düşünmeğe teslim olunuruz! Sezeriz ki, Allah’ın isteği içimize doğmuştur ve onunla yeniden doğmuşuz! Bu iş ve doğuş olayı, anne ve babamızın istemeleri üzerine bedenden doğuşumuzdan çok farklı bir doğuş; Söz ve Ruh’dan olan doğuştur. Bedenden doğup da, kirli geçmişinin imgelerini zihinlerinden atamayanlar için, yeniden doğma lütfu, kucağını açmış ve kapıda bekliyor! İçlerinde yeniden doğma özlemini duyanlar, İsa Mesih’e aittirler ve onun koruması altındadırlar! Hiçbir güç ve aksi durum, bizi Mesih İsa’da olan Allah’ın sevgisinden ayıramayacaktır. Amin. (Rom.8:37-39).

    Evet sevgili kardeşim ve kızkardeşim, okuduğumuz Kitabı Mukaddes ve özellikle İNCİL’de Kurtarıcımız Allah’ın bizi günahtan ve sonsuz ölümden kurtarma planı yazılıdır. Kurtarıcımız Rab İsa, bize yardım etmek için gökten gelmiş ve yazılı Allah’ın sözlerine, “Böyle olması gerektir” diyor! Onun egemenliği altına girdiysen, senin için yaptıklarını görmeğe başlayacaksın. Çünkü yapıcı olanlar bizler değil; Baba-Oğul-Kutsal Ruh birliğidir. Amin.

    Kendimizi hala yapıcılar olarak düşünüyorsak, asıl YAPICI’nın İsa Mesih olduğu sonucuna er veya geç varacağız. Çünkü Kurtarımız Rab İsa Mesih, aramızda halen “hizmet eden biri gibidir” (Luka 22:27).

    Halen yapıcılar olduğumuzu düşünüyorsak, “çünkü bensiz bir şey yapamazsınız” diyen İsa’yı hatırlayalım. Çünkü asıl YAPICI odur.

    İşte! Ona dua edenler bilirler ki, dualarının karşılığını hep o yapıyor! Çünkü İsa Mesih YAPICIDIR! Onun şu sözü, bize verdiği vaat sözüdür:

    “Eğer benim ismimle bir şey dilerseniz, ben onu yapacağım.” (Yuhanna 14:14).

    Dua etmeden önce onun isteğini bize bildirmesini dileyelim ki, ne istediğimizi bilelim. Çünkü onun isteği iyidir, benimsenir güçtedir ve kusursuzdur! Amin.

    Rab İsa Mesih’e şöyle dua edebiliriz:

    “Ya Rab! Kendi işini canlandır.” (Habakkuk 3:2).

    Rab, seni bereketlesin kardeşim ve kızkardeşim. Amin.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.