Havarilerin Mezarları !

  • Bu konu 2 izleyen ve 1 yanıt içeriyor.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #26308
    klaus
    Anahtar yönetici

    Rabbin elçileri hakkında bilgi topluyorum bu aralar. Nerelerde gömülü olabilecekleri hakkında. Katolik bir peder arkadaşıma bu konuyla ilgli bir kitap olup olmadığını sordum. Bana yabancı dillerde olduğunu, türkçe olmadığını söyledi. Gene de bana, kısaca özetleme nezaketini gösterdi, bir içimlik kahve zamanında. Dinlerken çok heyecanlandım ve kısa kısa notlar aldım.

    Andreas:

    Simun’un kardeşi, Celile’li balıkçı. X şeklindeki çarmıhta ölmüş. İskoçya ve Rusya’nın baş aziziymis. 30 Kasım Aziz Andreas günü olarak kutlanırmış. Yunanistanda ölmüş. Naaşı önce Yunanistandan İstanbula, sonra İstanbuldan İtalyaya, son kez olarak İtalyadan Yunanistana getirilmiş. Şu an İtalyadaymış.

    Büyük Yakup:

    Zebedi’nin oğlu, Yuhanna’nın kardeşi. I. Herod Agrippa tarafından öldürülmüş. 25 Temmuz Aziz Yakup günü olarak kutlanırmış. Mezarı İspanyadaymış.

    Filipus:

    1 Mayıs, Aziz Filipus günüymüş. Sezar’a karşı gelmesinden dolayı, bugün Türkiye’de bulunan Hierrapolis (Pamukkale) kentinde Roma askerlerince öldürülmüş. Mezarı Pamukkale’de bulunuyor. Antik şehrin haritasında görebilirsiniz.

    Bartalmay:

    Ermenistan’da canlı canlı derisinin yüzüldüğü söylenir. Bu nedenle dericilerin aziziymiş. 24 Ağustos Aziz Bartolomew günüymüş. Mezarının Ermenistanda olduğu söylense de kesin değilmiş.

    Tomas:

    “Şüpheci Tomas” veya “İkiz” olarak da bilinir. İsa’nın yaralarına dokunana kadar dirildiğine inanmayacağını söylemişti. 21 Aralık Aziz Tomas günüymüş. Hindistanda ölmüş ve mezarı oradaymış. Daha önce mezarının Şanlı Urfada olduğu söylense de kesin bir şey bulunamamış.

    Matta:

    Vergi memurudur. 21 Eylül, Aziz Matta günüymüş. Etopyada ölmüş, mezarı Sicilyadaymış.

    Küçük Yakup:

    Alfay’ın oğlu. Doğu Kilisesi’nde 10 Ekim, Batı Kilisesi’nde 1 Mayıs Aziz Yakup günüymüş. Mezarı hakkında bilgi bulamadım.

    Yehuda (Taday):

    Yakup’un kardeşidir. Pers topraklarında Simon ile birlikte öldürülmüş. 28 Ekim Simun’la birlikte Azizler günü olarak kutlanırmış.

    Simun (Yurtsever):

    Pers topraklarında Yehuda (Taday) ile birlikte öldürülmüş. 28 Ekim Taday’la birlikte Azizler günü olarak kutlanırmış. Mezarının Vatikandaki Aziz Petrus bazilikasının mihrabındaymış.

    Yehuda (İşkariot) :

    (Latince: Iudam Iscariotem, Yunanca: Ιούδας Ισκαριώτης): 30 gümüş dinar için İsa’ya ihanet ederek yakalatmıştır. Vicdan azabından intihar etmiştir. Mezarı hakkında bir bilgi bulamadım.

    Matthias:

    13. Havari. Yehuda’nın yerine seçilmiştir. Doğu Kilisesinde 9 Ağustos, Batı Kilisesinde 14 Mayıs Aziz Matthias günüymüş. Mezarının yeri belli değilmiş.

    Bunun yanısıra :

    Yuhanna: Mezarı, İzmir- Selçukta.

    Luka : Mezarı ilk önce izmir- selçukdaymış, sonra Padova’ ya
    ( İtalya ) alınmış. Şu an Padovadaymış.

    Markos : Mezarı önceleri İskenderundaymış, sonra Venediğe alınmış. Şu an Venedikteymiş.

    Pavlus : Mezarı, Romada Aziz Pavlus kilisesinin içindeymiş.

    Titus :

    Mezarı İzmir-Selçuk yakınlarında olabilirmiş. Ama bu bir söylenti.

    Mecideli Meryem :

    Mezarı güney Fransada, Marsilya yakınlarındaymış.

    Lazar :

    Mezarı, Fransada, Marsilyadaymış.

    Bu bilgiler gerçekten çok ilgimi çekti. Baska eklemek isteyen kardesler olursa sevinirim.

    Sevgi ve esenlikle.

    #33222
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Kayram, paylaştığın bu bilgiler gerçekten çok değerli ve anlamlı bilgiler, sana yürekten teşekkür ediyorum… Bu yazını okuyan kardeşlerimize çok önemli bir nükte taşıyacağına inanıyorum, havarilerin ve inanlıların hiç biri normal şartlarda ölmemiş, inandıkları uğurda öldürülmüşlerdir… Ruhları şad olsun….

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.