Türkiye’nin ‘gururlu ırkçıları’na soruşturma * Radikal

  • Bu konu 5 izleyen ve 8 yanıt içeriyor.
9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25890
    Armagan
    Anahtar yönetici

    Türkiye’nin ‘gururlu ırkçıları’na soruşturma

    [IMG]http://i.radikal.com.tr/644×385/2009/01/13/fft5_mf101422.Jpeg[/IMG]

    Radikal, Eskişehir’deki utandıran protestoyu 8 Ocak 2009 günü birinci sayfasına taşımıştı. Haber üzerine ırkçı gruba tepki yağmıştı
    .
    14/01/2009

    Savcılık ‘Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez’, ‘Köpeklere giriş serbesttir’ dövizleriyle eylem yapanlar hakkında soruşturma başlattı

    ANKARA – Eskişehir’deki Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Genel Başkanı Niyazi Çapa ve derneek üyelerinin ‘Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez, köpeklere giriş serbesttir’ yazılı dövizlerle yaptıkları ırkçı eyleme soruşturma açıldı. Federasyon üyelerinin Filistin’e saldıran İsrail’le Ermenilerden özür dileme kampanyasına karşı düzenledikleri eylem Radikal’de haber olunca büyük tepki çekmişti. Soruşturmanın yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay da “Yanlış şeyler” diyerek gösteriyi eleştirdi.

    Geçen haftaki ırkçı eylemleri tepki çeken Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Radikal’e, ‘Ermeni ve Yahudiler giremez, köpekler girebilir’ derken, tüm Ermeniler değil, Ermeni müzik grubu ‘System of A Down’u kastettiklerini ileri sürmüştü. Dövizlerde bunun yazılmadığı hatırlatılınca da Çapa, “Ama grubun adı kâğıda sığmazdı” diye savunma yapmıştı. Ermenistan’ı Eurovision’da temsil edecek Amerikalı grubun konser biletlerininde “Köpekler ve Türkler giremez” yazdığını da iddia eden Çapa, eylemlerine bunun yanı sıra ‘Özür Diliyorum’ kampanyası ve Gazze saldırısını da ‘eklediklerini’ söylemişti. Konu basına yansıyınca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Şikâyeti dikkate alan Osmangazi Savcılığı, dernek yöneticileri için soruşturma başlattı.
    İçişleri Bakanı Beşir Atalay’sa federasyon hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’nın da iki gün önce soruşturma başlattığını söylerken şunları dedi:

    “Bunları kabullenmek, onaylamak mümkün değil. Yanlış şeyler… Tepkimizi göstereceğiz derken, haklı olduğumuz konuda bile haksız duruma düşebiliriz. Uluslararası camia açısından da yanlış şeyler.” (Radikal)

    #31920
    Anonim
    Pasif


    Ne diyelim! Gazete zaten güzel bir baslik atmis. Fazla söze gerek yok. Irkcilik,fasizm insanlik sucudur. Tanri’nin kabul etmedigi seylerdir. Insan neden bunda israr eder anlamam!!

    Rab islah etsin.
    TANRISEVGIDIR.png

    #31928
    Anonim
    Pasif

    sevgili kores malesef ama malesef israilin bu saldırıları ülkemizde çok aşırı şekilde insanları yahudilere düşman yaptı.Sadece yahudilere değil hristiyanlarada düşman yaptı malum abd den dolayı.Ama ben yahudileri kınamıyorum adamların inançları bu. Yahudiler kendilerinden başkasını zaten insan sınıfına sokmuyor. Dolayısıylada bu inançta olan insandan başka şey beklemek saçmalık olur.

    #32074
    Anonim
    Pasif

    İlk önce belirtmeliyim ki bu insanlara tepki göstermekle, onlara haksızlık ediyorsunuz. Sitenizin ismi “Hristiyan Türk”; Türk olduğu kadar Hristiyan olan bir tanımlama kullanıyorsunuz. Evet, bir Türk Hristiyan olabilir, Müslüman ya da ataları gibi Şamanist de labilir ki bu yadırganacak bir durum değildir. Şahsın özel yaşantısı ile ilgili bir husustur ve sadece şahsı ilgilendirir.Şayet bir seçim yapmam gerekseydi, Müslüman bir Türk olarak, önceliği Türk’e; Şamanist bir Türk olarak önceliği gene Türk’e veririm ve aynı şey Hristiyanlık konusunda da geçerlidir.Çünkü ben herşeyden önce Türk’üm…Belki günün birinde yaşantım değişebilir, fikrim, huyum hatta inancım bile değişebilir ama asla sahip oldum genetik miras değişmez. Öyle ki bu Türk kimliğini bana Yaratan verdi, ancak Yaratan alabilir!

    Bu protestonun olmasından hiç utanmadım hatta katılmakta isterdim fakat bu insanların, kendi ülkelerinde kınanmasından ve şeş kaza bu kınanan ortamda bulunmaktan utandığımı söylesem yeridir! Eylemi düzenleyenler, tüm ermenileri değil SOAD’ı ve Taşnak-Hınçak zihniyetli alçakları prtesto ettiklerini dile getirmelerine rağmen bu insanlara tepki gösterilmesi ve kamuoyu önünde açıkça hedef gösterilmesi nasıl iyi niyetli olabilir?

    Sitenizin isminden anlaşılacağı üzere, Hristiyan olduğunuz kadar, Türksünüz. Öyleyse size bir soru sormak istiyorum:
    Köpekler ile Türkleri aynı kefeye koyarcasına, milletimiz aşağılanırken rahatsızlık duymadınız mı? Eğer rahatsızlık duyduysanı şimdi niçin size rahatsızlık verenlerin protesto edilmesine tahammül edemiyorsunuz?
    Hiç bir neden SOAD’ta ya da Taşnak-Hınçak zihniyetine müsama göstermeyi meşrulaştıramaz! Mevsu bahis olan guruh, Vatan müdafası yolunda canını veren bir Türk şehidinin gösterini oymak suretiyle eğlenecek kadar sapkın ve ruh hastasıdır. İsa sevgiyi, barışı öğütlüyorsa bu guruhu nasıl Hristiyanlığa yakıştırabiliyorsunuz?

    Yeri gelmişken söylemek istiyorum. Irkçılık utanılacak bir şey değildir! Tanrının verdiğini Irkı savunmak, utanç olamaz! Ve ırkçılık savunmasız insanlara saldırmak, insanlık merhametinden yoksunlaşmak kadar basit olamaz! Irkçılık, bilimsel bir yaklaşımdır; herkes DNA yapısınca hareket sergiler! Böylelikle miletlere has yetenekler ve bu yeteneklerin gölgesinde yükselen kültürler ortaya çıkar! “Töre” dediğimiz kanunlarımızca “aman diyene el kaldırmak”, “kimsenin ırzına ve onuruna zarar vermeden savaşmak” emrolunur. Biz Türkleri yaratan, bize savaş yeteneğinin yanında bu merhamet duygusunuda bağışamış. Ne Mutlu ki Türk’üm!

    Tanışma şansı bulduğum Gagauz arkadaşlarım var. Kurtuluş Savaşımız esnasında, Rum Ortodoks klisesini basıp, Rum çetecilere yollanmak üzere olan cephanelere el koymuşlar. Hatta Kuvva-yi Milliye içinde fiilen mücadele edip, gene Rum Çetecilerin silahlarının kustuğu ölüm kurşunlarıya Şehid olanlarıda var. Şehid diyorum, İslam yasası onları kabul ediyor…İslam yasaları bir yana ben onları rahmet ve saygıyla anıyor, baş tacı kabul ediyorum. Milli bilinci, Tarihin verdiği acı dersle, her daim “Ümmetçilik” kavramından önce tutuyorum!

    @Kores 11823 wrote:


    Ne diyelim! Gazete zaten güzel bir baslik atmis. Fazla söze gerek yok. Irkcilik,fasizm insanlik sucudur. Tanri’nin kabul etmedigi seylerdir. Insan neden bunda israr eder anlamam!!

    Rab islah etsin.
    TANRISEVGIDIR.png

    “‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki mevcudiyetin farkında olsun. “

    Sizce bu cümleler buram buram Irkçılık kokmuyor mu? Yukarıda “fikrimce” Irkçılığı tanımladım, inandığım Irkçılığı… Lakin yukarıda ki cümlelerde Irkçılığı değil, düşmanlığı, holiganlığı ve nefreti görüyorum. “Orta Asya’dan gelip, vatanımızı işkal eden Türkler, Moğolistan’a geri dönsün” zihniyetini görüyorum. Damarımda ki kanın boşalacağını söylemiş, terörü görüyorum,Taşnak-Hınçak zihniyetini görüyorum.

    Rica ederim, kimse bana Hrant Dink’in kimliğini anlatmasın. Dink’in aklanmasını ya da karaanması o’na yapılabilecek tek kötülük olacaktır. Şahsın bazı demeçlerini okudum, kimse kusura baksın ama ASALA’nın Marksist tutumunu yanında Bağımsız Ermenistan hayalini koyacak olursak, Hrant Dink’in de siyasi yaşantısını da değerlendirecek olursak, Hrant hiç mi hiç masum değil! Defalarca milletime övgü dolu sözler söylesin fark etmez, Hrant’ın siyasi yaşantısı apaçık ortada! Hiç bir Ermeni’ye karşı ön yargılı değilim; ön yargılarımdan arınamayan bir insan olsaydım burada olmazdım. Ama kimse benim ülkemde, benim milletimi aşağılayamaz! Aşağıladığı taktirde neticesi böyle olur!

    Türkiyemizde Hrant misali çok insan var. Ama gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim bir şey var: Hrant’ı öldüren Milliyet perverlik değildir! Hrant’ın ölümüyle uydurma davalar, terör örgütleri icad edip, muhaliflerini toplayanlar kim ise Hrant’ın katilleri onlardır! Hrant, bu dava için sadece kulanılan bir piyondu ve Hrant sadece bir bahaneydi…

    Pkk’ya sempati duyan bir müslüman kürt gözümde ne ise Asala sempatizanı bir Ermeni de aynıdır! Milli bağlamda şahsın hangi dine inandığının da önemi yoktur!

    Peki ey sevgili Türkler, Karabağ konusunda ne düşünmektesiniz?

    Tengre Türk’ü Korusun!

    #32108
    Anonim
    Pasif


    İşte size şovenizme bir örnek.
    Hatta kendi ırkçı duygularını savunmak için çekinmeden yaradanı dahi kulanabilen bir şoven örneği. Allah tüm kitaplarında ırkçılığı yasaklarken yaradan beni böyle yaratmış ben onları savunurum demek ise cahalettin en basit örneğidir. İSRAİL in yanlış politikaları ve onları uygulayan politikacılarının yaptıklarını tüm musevilere mal etmek çok saçma birşeydir.

    Aynı zamanda bir zamanlar asala diye bir terör örgütünün yaptıklarıda ermeni halkına ve ermeni vatandaşlarımıza mal edilemez. Son zamanlardaki çeteleri davaları görünce pkk nın kimin oyunu olduğuda aşikar oldu. Demek ki bunlar kürtlere mal edilemez.

    Hal bu iken buraya köpekler girebilir ama ermeni ve yahudiler giremez diyenlerin söz ettikleri o hayvan kadar değeri yok gözümde.

    #32116
    Anonim
    Pasif

    Ilk mesajimda fazla söze gerek olmadigini ve gazetenin gereken cevabi verdigini yazmistim.Hala da ayni seyi söylüyorum.Irkcilik ile vatanseverligi daha ayirt edemeyen kisileri anlamak mümkün degil.Bir insanin hangi irkla dünyaya gelecegi kendi elinde degildir.Yaradan o insani o sekilde dünyaya göndermistir.Ve o insani o sekilde kabul etmek lazimdir.Dislamak ve ayrimcilik yapmak insanlik sucudur.Tanri’ya düsmanliktir.
    SEvgili Turist o pankartlari bir kez daha okur musunuz?Orada ermeniler ve yahudiler giremez deniyor.Su su dernek üyeleri giremez demiyor.Bazi seyleri irkcilik gözüyle görmeseniz artik?

    Sayin izmirli tebrik ediyorum sizi.Genc yasta güzel düsünceler tasidiginiz icin.

    Rab her ikinizin de yüreginde olsun.
    TANRISEVGIDIR.png

    #32117
    Anonim
    Pasif

    @Kores 12127 wrote:

    Orada ermeniler ve yahudiler giremez deniyor.Su su dernek üyeleri giremez demiyor.Bazi seyleri irkcilik gözüyle görmeseniz artik?

    Sayin izmirli tebrik ediyorum sizi.Genc yasta güzel düsünceler tasidiginiz icin.

    Rab her ikinizin de yüreginde olsun.
    TANRISEVGIDIR.png

    “Ermeniler ve Yahudiler giremez” demekle, “Türkler ve Köpekler giremez” demek bir değildir. Eğlemi düzenleyenler, iğneyi karşıdaki ne de bakırmışlar o kadar. SOAD Türklere benzeri bir hakareti yaparlarken aynı tepkiyi göstermediyseniz, bu konuda tepki göstermenizde pek haklı sayılmazsınız.

    #32119
    Anonim
    Pasif

    Turist bey,
    Burası bir hristiyan web sitesidir, siyaset meydanı değil. Burada amacımız Rabbimiz İsa Mesih’i yüceltmektir. Sanırım yanlış bir web sitesine, yanlış adrese geldiniz. Burada siyaset yapmıyoruz, hele ırkçılık ve milliyetçilikle hiç ilgilenmiyoruz. Bu tür şeylerle ne uğraşacak, ne de harcayacak zamanımız var.

    #32120
    Armagan
    Anahtar yönetici

    Sayın Turist,

    Forumdaki yazılarınızı bir kez daha gözden geçirin, olumlu ve yapıcı, sevgi aşılayıcı, teselli edici tek bir söz söylemediğinizi göreceksiniz. Her sözünüzde bir nefret, kin, düşmanlık ve zorbalık var. Zorla, baskıyla güzellik olmayacağını biliyor olmanız gerekirdi.

    Forumumuzun hristiyantürk forumu olması siyasi düsüncelerimizin sizinkiyle aynı olmasını gerektirmiyor. Biz vatanımızı, ulusumuzu seven vatansever türk hristiyanlarız, ama sizin gibi milliyetçi olamayız. Çünkü inancımızda etnik ayrılıklar yoktur. Hangi ulustan, boydan, soydan gelirlerse gelsinler, bütün insanları oldukları gibi sever sayarız. İnsanları ırklarına göre birbirinden ayırıp farklı uygulamalara tabi tutmak hem Tanrıya karşı günah, hem de bir insanlık suçudur.

    Konu üzerindeki tartışmalarda sınırlarımızı çoktan geçtiniz. Aslında yazılarınızın hiçbiri onaylanmadan çoktan yasaklanmanız gerekirdi. Size bu vesileyle son bir şans daha veriyoruz. Forum kurallarını bir kez daha ve dikkatlice okuyun.

    Diğer sitelerdeki gibi siyaset ve ırkçılık konularında aklınıza gelen her şeyi burada yazamayacağınızı ve hangi değerler ve dengeler üzerine yoğunlaştığımızı umarım farkeder ve o sınırlar içerisinde kalırsınız.

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • ‘Türkiye’nin ‘gururlu ırkçıları’na soruşturma * Radikal’ konusu yeni yanıtlara kapalı.