Anzak Koyu’nda Şafak Ayini

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24937
    Anonim
    Pasif
    Anzak Koyu’ndan bir şafak ayini daha geçti

    26 Nisan 2008
    Burak GEZEN- Erdem SÜREK Turan GÜLTEKİN- Ersan KÜÇÜKKURU Tayfun ER, DHA

    5451001.jpg

    Anzak Çıkarması’nın 93’üncü yıldönümü, Gelibolu’daki Anzak Koyu’nda Şafak Ayini ve Yalnız Çam Anıtı, 57’nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda törenlerle anıldı.

    Gelibolu’ya koşan 10 bin Avustralyalı ve Yeni Zelandalı, savaşta hayatını kaybeden ataları için dua etti. Şafak Ayini, Avustralya Muhafız Birliği ve Yeni Zelanda Silahlı Kuvvetleri’nin Merasim Kıtası’nın saat 05.30’da alana gelmesiyle başladı. Atatürk’ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektubu, 2. Kolordu Komutanlığı’ndan Yarbay Mehmet Şamil Özdağ Türkçe, Binbaşı Şakir Çiçek İngilizce olarak okudu.

    ÜÇ BAYRAK GÖNDERDE Avustralya Savunma Bakanı Joel Fitzgibbon, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters’in konuşmalarından sonra Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri Baş Rahibi Murray Earl ve Yeni Zelanda Kraliyet Donanması Baş Rahibi Wayne Toleafoa önderliğinde dualar edildi ve ilahiler okundu. Ülke çelenklerinin konulmasının ardından, savaşta hayatını kaybedenler için 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından Türk, Yeni Zelanda ve Avustralya Milli Marşları eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Daha sonra Lone Pine (Yalnız Çam) Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda da törenler düzenlendi. Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Koyu çıkarmasının 93’üncü yılında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen izciler de, 57’nci Alay Yürüyüşü düzenledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8791410.asp?gid=233&sz=90548

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.