Suzanna Geske : "onlarla Görüşmek Istiyorum"

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24476
    Anonim
    Pasif

    IHA_20080114_7359.jpg

    Suzanna Geske dava öncesi İHA’ya konuştu

    MALATYA,14.01.2008 10:11:00

    Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske’nin işi Suzanna Geske, “Katilleri cezaevinde ziyaret edip, onlara bir şey söylemek istiyorum” dedi.

    baba.jpg

    Zirve Yayınevi’nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilmen Geske’nin Malatya’da 3 çocuğu ile birlikte hayatını sürdüren eşi Suzanna Geske, gelişmeleri İHA’ya anlattı.

    “Onlarla görüşmek istiyorum”

    Katil zanlısı 5 kişiyi Malatya E Tipi Cezaevi’ne giderek ziyaret etmek istediğini söyleyen Suzanna Geske, “Cezaevini ziyaret etmek için ben aslında iyi bir zamanı bekliyorum. Mahkeme arasında gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum, onu avukatlara soracağım. Aslında çocuklarda soruyor, ne zaman gireceğiz diye. Aslında cezaevine gitmek istiyoruz, onlarla görüşmek için” dedi.

    “Soru sorup bir şeyler diyeceğim”

    “Cezaevine gidince onlara ne diyeceksiniz” sorusuna ise Suzanna Geske, “Daha tam olarak bilmiyorum ama, söylemiyorum şu anda. Aslında onları cezaevinde görmek istiyorum. İyi olur. Sorular sormak istemiyorum. Onlara bir şey söylemek istiyorum” diye cevap verdi.

    “Hayat çok zor, artık hem anne hem babayım”

    Yaşanan talihsiz olaydan sonra hayatın zorlaştığını ve bunu çocukları ile birlikte atlatmak istediğini söyleyen Suzanna Geske, “Hayat biraz zor geliyor. Biraz çok meşgul geliyor, mahkemeden dolayı. Daha normal hayata geçemedik. Halen her şey alt üst. Çünkü benim hem anne ve hemde baba olarak çalışmam lazım. İki işi birden yapmam gerekiyor. Bana çok fazla geliyor. Çocuklar bazı zamanlar çok üzülüyorlar. Ama onlarında yavaş yavaş alışması lazım” diye konuştu.

    “Arkalarında başkaları var”

    Dava ile ilgili gelişmeyi de değerlendiren Suzanna Geske, olayı 5 kişinin gerçekleştirmediğini ve olayın perde arkasındakilerin de bulunmasını istediğini ifade ederek, “Davanın sürmesi uzun olabilir. Ama öyle uzun olmasın. Ben bu olayı 5 kişinin gerçekleştirdiğine inanmıyorum. Ben bunların son halka olduğuna inanıyorum. Bunlar bir zincirin son halkasıdır. Onlar bu cinayeti yapmışlar, ama kim onlara yaptırdı, asıl onun ortaya çıkartılması gerekiyor. Benim bu beklentim var. O 5 kişi sonuçta bir ceza alacaktır, o belli. Ama bence öbür kişilerde ceza alsınlar. Onları da bulsunlar ve aslında gerçekten onlar cezayı çeksinler. Bir daha aynı işleri yapmasınlar diye” ifadelerini kaydetti.

    “Bazen dayanamıyorum”

    Bir kadın olarak yaşanan süreci inancının verdiği güçle atlatmaya çalıştığını söyleyen Suzanna Geske, “Ben Tanrı’nın gücüne inanıyorum. Ben inanıyorum ki, Tanrı bana güç veriyor, her yeni gün için. Sabır veriyor,. Çocuklar için sevgi veriyor. Benim gücüm çok çabuk biter, ama Tanrı’dan isteyebilirim ve biliyorum O bana yardım eder her yeni gün. Ve O’na çok inanıyorum. O güç ondan geliyor. Gerçekten bir kadın olarak böyle yaşamak çok zor bir şey. Bazen yapamıyorum, artık yeter dayanamıyorum, sonra dua ediyorum” diye konuştu.

    Malatya’da ki evinde normal hayata devan eden Suzanna Geske, çocukları Lukas(12), Michel(14) ve Miriam (7)’ı okula gönderip, eğitimlerini takip ediyor.

    Evin en büyük çocuğu olan Michel, evlerindeki piyano ile boş zamanını değerlendirmeye çalışıyor.

    14.01.2008

    İHA

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.