Turkiye'de Hristiyanlara Ayrim Yapildigina Ornek !

  • Bu konu 2 izleyen ve 1 yanıt içeriyor.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24354
    Anonim
    Pasif

    MARDİN'de yaşayan 8 çocuk annesi, 39 yaşındaki Rakiye İli, eskiyen nüfus cüzdanını değiştirmek başvurduğu Nüfus Müdürlüğü’nden kendisine verilen yeni kimliğin din hanesine ‘Hıristiyan’ yazılınca büyük şaşkınlık yaşadı.

    Yanlışlığın düzeltilmesi için başvurduğunu ancak, sorunun Ankara'daki kayıtlardan kaynaklandığı yanıtını alan İli, “Yeni cüzdanım yüzünden devletin çocuklarıma verdiği öğrenim yardımını da alamıyorum” dedi.

    Mardin'in merkeze bağlı Güllü Köyü'nde yaşayan Rakiye İli, eskiyen kimliğini değiştirmek için bir süre önce Mardin İl Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. İli, yeni verilen cüzdana bakmadan köyüne döndü. İli, kısa süre önce Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında öğrenci olan 4 çocuğuna verilen eğitim ve sağlık yardımını almak için Mardin PTT Şube Müdürlüğü'ne gitti. Görevliler, İli'den aldığı Nüfus Cüzdanı’nda kendilerinde bulunan kayıtlarıyla uyuşmadığını ve din hanesinde ‘Hıristiyan’ yazdığını belirterek, ödeme yapmadan gönderdi. Bunu üzerine Nüfus Müdürlüğü'ne gidip başvuran Rakiye İli, yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Görevliler, “Yanlışlık Ankara’daki kayıtlardan kaynaklanmış, düzelteceğiz” dedi. Ancak, aradan uzun süre geçmesine rağmen yanlışlık düzeltilmedi.

    Nüfus cüzdanında yapılan yanlışlık nediniyle komşularının kendisine ‘Hıristiyan’ diyerek alay ettiğini söyleyen Rakiye İli, “8 çocuk annesiyim. İkisi kız 4 çocuğum için 3 ayda bir devletten bana 258 YTL para gönderiliyordu. Nüfus cüzdanım değişmeden önce PTT'ye 3 ayda bir gidip devletin 4 çocuğum için gönderdiği yardımı alabiliyordum. Ama şimdi alamıyorum. Bu yanlışlığın biran önce düzeltilmesini istiyorum” dedi.

    #28320
    Anonim
    Pasif

    Aslinda burada çok bariz bir durum yok benim kanaatime göre baslikla uyusan. Olay bu haliyle tamamen kayitlar arasindaki uyusmazliktan kaynaklanmis görünmekte..

    Ancak derseniz ki , eger eskiden din hanesinde Hristiyan yazan kimlik , ”Islam” seklinde bir yanlislik ile degistirilmis olsa idi ayni uygulama soz konusu olacak miydi .. Buna verilebilecek cevaplar maalesef tahminden oteye gitmez.. Yani bir anlamda ”zan” olur, ve zanla yargiya varmak pek adil olmasa gerek..

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.