Tayyip Erdoğan, İnanılmaz Bir Yasa Tasarısı Hazırlattı

  • Bu konu 3 izleyen ve 2 yanıt içeriyor.
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24071
    Anonim
    Pasif

    TAYYİP ERDOĞAN, İNANILMAZ BİR YASA TASARISI HAZIRLATTI

    Tasarı yasalaşırsa, isteyen her mahallede, apartman dairelerinde kilise ve cami açabilecek. Tasarı yasalaşırsa seçimlerde, Türkçe dışında dillerde de propaganda ve yayın yapılabilecek. Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı AB yasa tasarısı şu an Dışişleri Bakanlığı'nda. Tasarının adı, '?298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da yapılacak değişiklikler.'? AB'nin isteğiyle AB'ye Uyum Paketi'nin 6. yasası çerçevesinde Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı tasarı, imzaya açıldı. Tasarı Şu anda Dışişleri Bakanlığı'nın görüşü bekleniyor. Yasa tasarısında '?İlçe ve kasabalarda mülki idare amirinin izni alınmak, imar mevzuatına uygun olmak şartıyla ibadethane yapılabilir. İbadet yeri başka amaçlara tahsis edilemez' maddesi yer alıyor. Yani isteyen herkes her yerde kilise ve cami açabilecek. Aranan tek koşul imar mevzuatına uygun olması. Diğer bir madde ise apartmanlarda kilise açılmasını yasalaştırıyor. Madde aynen şöyle:'Kat mülkiyetine tabi ve müstakil binalarda ihtiyaç olması halinde ibadet yeri açılmasına, kat maliklerinin onaylarının alınması ve plan tadilatı yapılması koşuluyla mülki idare amirince izin verilir'. Yine aynı tasarıya göre, bundan sonra seçim propagandalarında Türkçeden başka dillerde de yayın ve konuşma yapılabilecek. Tasarıda Terörle Mücadele Yasası'nın 8. maddesi de yürürlükten kaldırılıyor. “Bölücülük propagandası yapmak'? suç olmaktan çıkarılıyor. Ulusal Kanal, 13.04.03

    #27973
    klaus
    Anahtar yönetici

    Suna'
    TAYYİP ERDOĞAN, İNANILMAZ BİR YASA TASARISI HAZIRLATTI

    Tasarı yasalaşırsa, isteyen her mahallede, apartman dairelerinde kilise ve cami açabilecek.

    fBoyle bir karara balıklama atlayıp aman ne güzel hamdolsun diyemiyorum malesef.. Bence kiliseden ziyade amaç cami açmak evlerde kimsenin kontrol edemiyeceği tarikatsal işler görebilmek. Bu karar tamamiyle kendi yararları için olup sanki kilise yararını gözetiyorlarmış gibi süslemeleridir.
    Dua edelim Rabbin iradesi olsun.. Son günler yaklaşıyor. Hazır olalım ve dikkatli olalim.

    #28212
    Anonim
    Pasif

    Sana kesinlikle katılıyorum “Lidya” zaten sayın”Tayyip Erdoğan”dan kesinlikle böyle bir yasa hazırlamasını bekleyemem.(Kişisel düşüncem) Çoğunluğu müslüman olan hiçbir bir ülkede böyle bir karar alınamaz.Zaten alınmasınıda beklemiyoruz.Biz sayın Erdoğan'dan hristiyan cemaatimize yetecek kadar kilise'ye yapılmasına izin versin yeter.

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.