NEDEN TANRI'YA GİDEN TEK YOL ISA'DIR ?

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #23789
    Evangelist
    Anahtar yönetici

    “Tanrı'ya giden tek yol neden İsa'dan geçer?”

    Bir çok kişi sormakta, ” İsa'nin özelliği nedir? neden Tanrı'yı tanımamiz için tek yol İsa'dır?”

    Boyle bi soruyu nasıl yanıtlayabiliriz acaba? Genelde biz, İsa Mesih'in Tanıi'ya giden tek yol oldugunu savundugumuzda bencillik ya da dar kafalııikla suçlanıyoruz. Öyle ya, onlara diyoruz “İsa'sız Tanrı'yı tanıyamazsınız; bu OLANAKSIZDIR!”

    İşin özü şudur ki, bunu biz uydurmadik. Bu savi biz yaratmadık. BUnu bize öğreten İsa Mesih'in ta kendisidir. Bizler sadece İsa Mesih'in ve İncil'in söylediklerine göre hareket edip, öyle konusuyoruz. İsa, ” Yol, Gerçek ve Yaşam Benim, ben aracı olmadan babaya kimse gelemez” dedi (Yuhanna 14:6). Ayrica yine Yuhanna 8:24 de İsa şöyle dedi: ” Bundan ötürü size, günahlariniz içinde öleceksiniz dedim. Çünkü benim O olduguma iman etmezseniz günahlariniz içinde ölürsünüz”

    İsa Mesih'in öğrencisi Petrus da buna değindi, ” Başka hic birinde kurtuluş yoktur; çünkü gök altında adamlar arasında verilmiş başka bir ad yoktur ki onunla kurtulabilelim. ” (Elçi İşl 4:12)
    Pavlus da şöyle dedi; ” Çünkü bir Tanrı ve Tanrı ile insanlar arasında bir araci vardir… Bu Mesih İsa'dir. (1Tim 2:5)
    Böylelikle diyebiliriz ki, İsa Mesih'in aracılığı olmadan hic kimse Baba Tanrı'yı tanıyamayacağı konusunda Yeni Antlaşmada bir bütünlük, bir uyum vardır.

    Bunun neden böyle olduğunu anlamak icin gelin baslangıca dönelim; Başlangiçta benzersiz Tanrı'nın kendisi gökleri ve yeri yarattı. (Tekvin 1:1) Ve yine kendi benzerliğinde insani yarattı (Tekvin 1:26). Yaratılışı bitirdiginde her sey çok iyiydi.(Tekvin 1:31)

    Kadin ve erkek harika bir ortamda, tüm gereksinimleri karşılanmış olarak kondu dünyaya. Tek bir yasak konmuştu. İyilik ve kötülüğü bilme ağacının meyvasının yenmesi onlara yasaklanmıştı.(Tekvin2:17) Ne yazik ki onlar bu ağacın meyvasindan yediler. Bunun sonucunda 4 sey oldu;

    1- Tanri ile insan arasindaki ilişki bozuldu. Kendilerini Tanrı'dan saklamalari bu yüzdendir. (tekvin 3:8)

    2- Insanlar arasindaki ilişki bozuldu. Suçu böylece birbirlerinin üstüne atmaya calıştılar. (Tekvin 3:12-13)

    3- Adem daha once hiç hissetmedigi şeyi yaşadı; kendi benliği bozuldu, içinde büyük bir boşluk doğdu.

    4- İnsan ile doğanın arasındaki ilişki lekelendi. Artık iyi şeyler değil, diken ve çali bitip kır otu yiyecekti. çalişarak ekmeğini kazanacaktı. (Tekvin 3:17)

    Ancak Tanrı, her şeyi düzelteceğine dair söz verdi. İncil çalışan bir çok bilim adamlarının Tekvin 3:15 hakkındaki ortak düşüncesi, bunun bir peygamberlik sözü olduğudur. Yani Tanrı bu ayette bir gün tüm insanlari günahtan kurtaracak Mesih'i göndereceğine söz verdi.

    Eski Antlaşmanın bir çok yerinde bu Söz, yani kurtarıcının geleceği hakkındaki peygamberlikler verilmiştir. işte Tanrı'nın bu Sözü gerçekleşti; Tanrı İsa'nın kişiliginde beden aldı. (Yuhanna 1:14, 29). İsa Mesih, bizler Baba Tanrı ile temiz bir ilişki kurabilelim diye bizim günahlarımızı üstlenerek yerimize kurban oldu. Kutsal Kitap diyor ki; ” Tanrı Mesih aracilığıyla bizi kendisiyle barıştırdı… Suçlarını onlara saymayarak bize barışma Sözünü teslim etmiş olarak, Tanrı Mesih'teydi… Günahı bilmeyeni bizim icin günah yaptı, ta ki biz kendine Tanrı'nın dogğuluğu olalalım.(2 Kor 5:18,19,21)

    İsa, “YOL” ücretini ödedi. Tanrı bunu gerçekleştirdi. Bizim sorumluluğumuz da bunu kabullenmektir. İsa Mesih'e yardim etmek için yapabileceğimiz bir şey yok bu konuda, çünkü bunu O yillar once gerçekleştirdi ve tamamladı.

    Söyle düşünelim; eğer Tanrı'ya ulaşmak için insanoğlunun becerebileceği her hangi bir yol daha olsaydı o zaman İsa Mesih ölmek zorunda kalmazdı. O'nun ölümü bize başka bir yolun olmadığını kanıtlar. Kısacası, ne bir din, ne bir dini lider bize yegane gerçek Tanrı bilgisini veremez. Kimse bizi İsa dışında Tanrı'ya ulaştiramaz.

    Bu savımı genişleteyim. Farzedin ki bir kaçımız ormanda dolaşmaya çıktık. Derinlere gittikçe bir de farkettik ki kaybolmuşuz. Seçeceğimiz yanlış bir patikanın bizi ölüme götüreceği bilinci içinde korkmaya başladik. Çok geçmeden biraz ötede yol ayrımında bir kaç insanın durduğunu farkettik. Hemen yanlarına koştuğumuzda gördük ki bunlardan biri uniformalı gayet sağlikli bir orman bekçisi ama ötekiler ise yüz üstü uzanmıs ölüler… Bunlardan hangisine yol sorarız?? Elbetteki canlı diri olana değil mi? Evet iş ölüm kalım sorunu olunca o yoldan canlı geçmis deneyimli birine danışırız. Bu hic bir din lideri değil çünkü tüm din kurucuları, liderleri yaşayıp ölduüer.. Ama İsa Mesih hamdolsun bizler icin ölümden dirildi. Romalilar 1:4 de denildiği gibi, “Kendi Oglu Rabbimiz İsa Mesih…”

    Demek ki bizler “Tanrı'ya giden TEK YOLun Isa'dan geçtigini” söylerken, kendi sözlerimizi, düşüncelerimizi aktarmıyor, Rabbin Söylediklerini, bildirdiklerini söylüyoruz.
    Esenlikle


    AFFETMEK, başkalarının neden olduğu yaraların İYİLEŞMESİDİR! Kızgınlık sizi alçaltırken, affetmek sizin büyümenizi sağlar. Sevgi sabreder, sevgi dayanır, sevgi affeder!!!

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.