Re: Benim Adım Kadın

#28334
Anonim
Pasif

@fırat çölgeçen 5963 wrote:

Üçüncü sayfa haberlerini okumak bana hep zor gelmiştir. İnsanın insana yaptığı zulmün haberleridir onlar; ölüm, cinayet, kazalar, dövülmeler, yaralanmalar, gasplar, hırsızlıklar. Dünyada aklınıza gelemyecek birçok kötülüğün var olduğunun kanıtıdır üçüncü sayfa haberleri. Kadınların gördüğü işkenceleri de işte bu ; üçüncü sayfa haberlerinde okuyabilirsiniz. Erkek çocuk doğuramadığı için kocasının sıcak su döküp haşladığı bir kadın, bir başka gün sadece namusundan şüphelenildiği için taşlanarak öldürülen bir kadıncağız daha ve dayak yiyen yüzlerce kadın. Haklı ya da haksız sebeplerinden şiddete uğramış kadınlar. Dövülmeleri için küçük bir sebep yeterlidir. Çünkü erkeklerin onların üzerinde yetkisi vardır. Döverler de severler de. Çocuğu sırtında tarlada çapa yapan, ormanlardan odun taşıyan, su taşıyan, fabrikalarda en zor koşullarda birazcık ekmek parası için çalışan milyonlarca kadın suskun.

Peki bu kadar kadın hakları var da bu kadınların neden hakkı yok ?

Aslında bu gerçek sadece erkeğin kadına uyguladığı şiddet değildir. İnsanın, güçlünün zayıfı ezmesine meyilli olan günahlı tarafın bir göstergesidir. Büyük kardeş küçüğünü ezer, anne baba çocuklarını ezer, erkek kadını ezer.

Eğer kadın erkekten güçlü olsaydı ( hem maddi hem de fiziksel bakımdan ) ben eminim ki kadınlar da erkekleri dövebilir, baskı altında tutabilirdi ve bazen bunun örneklerini çok ender görebiliyoruz. ( Banu ÇELİK )

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.:papatya:


Bu kadınların neden hakkı yok? Çok güzel bir soru… Eğer erkekten guclu olsaydı kadın… Peki neden değil? Bu eşit(siz)liğin bir parçası değil mi? İllaki birinin birinden güçlü olması mı gerekıyor?