"Yanılmışım TANRI Varmış"Ateist Yazar.

  • Bu konu 3 izleyen ve 2 yanıt içeriyor.
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #27509
    Anonim
    Pasif

    Ünlü Ateist Prof. Flew:

    “Yanılmışım, Tanrı Varmış”
    Diyor.Ünlü felsefeci Prof. Dr. Antony Flew

    “Ünlü Ateist, Artık Tanrı’ya İnanıyor: Dünya’nın Önde Gelen Ateistlerinden Biri, Artık, Büyük Ölçüde, Bilimsel Kanıtlara Dayanarak, Tanrı’ya İnanıyor”

    —Antony Flew İçin Yazılanlar—

    YARIM YÜZYILLIK ATEİST: TANRI’YA DÖNDÜ

    “Yarım yüzyıldan fazla süredir, ateizmin önde gelen savunucusu olan, İngiliz felsefe profesörü, fikrini değiştirdi. Yayınlanan bir söyleşide, artık büyük ölçüde bilimsel kanıtlara dayanarak Tanrı’ya inandığını söyledi.”

    Bu açıklama ve takip eden spekülasyonun konusu, yarım yüzyıl boyunca ateizmin gündemini belirlemeye yardım eden, otuzdan fazla profesyonel felsefi çalışmanın yazarı; Antony Flew’du. Aslında ilk olarak, C. S. Lewis’in başkanlığında düzenlenen Oxford Üniversitesi Sokratik Kulüp’ün; 1950 yılındaki bir toplantısında sunulan makalesi; “Teoloji ve Yanlışlama”, son yüzyılın, en çok basılan felsefi yayını olmuştu.

    ANTONY FLEW: ŞİMDİ NE SÖYLÜYOR?

    Flew’in Tanrı’ya dönüşüyle ilgili bazı ifade ve itirafları aşağıda verilmiştir:

    “Elbette insanları etkiledim, bu yüzden vermiş olabileceğim büyük zararı gidermek istiyorum ve bunun için çaba göstereceğim.”

    “Beni esas hayretler içerisinde bırakan, yaşam mimarisidir. Sistem, son derece kompleks, sanki dizayn edilmiş, orada büyük bir akıl var.”

    “Benim için Tanrı kavramı, tecrübeyle kendisini gösteren Büyük Bir Akla dair, derin hissiyatla birlikte olan inanç olarak tarif edilebilir.”

    Dawkins’in, kendisini yanılttığını söyleyerek, diyor ki:

    “Dawkins, şu ana kadar canlıların gelişimi ile ilgili hiçbir teorinin üretilmesine düzgün bir katkı sağlamamıştır.”

    Flew, Roy Abraham Varghese tarafından etkilendiği ve manipule edildiği yönündeki suçlamalara şöyle cevap veriyor:

    “Her ne kadar, 84 yaşında yaşlı bir adam da olsam, beni etkilemek zordur. Benim kitabım, benim düşüncelerimi yansıtır.”

    “ANTONY FLEW’İN DÖNÜŞÜ” KONUSUNDA: NE DEDİLER?

    Prof. Dr. Antony Flew’in, “Tanrı’nın varlığının ve kendi yanılgılarının kanıtları”nı sunduğu son eseri: “Yanılmışım, Tanrı Varmış”, Türkçe’ye de çevrilmiştir.

    Flew’in, Tanrı’nın varlığının, kendince kanıtlarını içeren bu son eserinin, tabii ki çeşitli çevrelerde yankıları olacaktır. Özellikle ateist çevreler, bu olaydan rahatsız olacaklar; dün övündükleri ve iddialarına sarıldıkları bu düşünürü, şimdi yerden yere vuracaklardır.

    Bazı bilim adamlarının, “Antony Flew’in bu dönüşü” konusundaki değerlendirmeleri, aşağıdadır:

    Francis S. Collins:

    “Ateist Antony Flew, gençliğinde, ‘kanıtın götürdüğü yere gitmesini’ söyleyen, Sokratik ilkeye bağlandı. Yıllar süren felsefi sorgulamanın ardından, bu güçlü ve cesur fikir adamı; kanıtın kesin olarak Tanrı’ya götürdüğü sonucuna vardı. Aşırı tutucu ateist cemaatten arkadaşları, onun açıklamasıyla mahcup olacaklar. Ancak inananlar çok cesaretlenecek ve gerçekten arayış içinde olanlar, Flew’un yolculuğunda, gerçeğe uzanan yolu aydınlatacak çok şey bulacaklar. Cesaret ve yürek işi. Flew’un fikirleri, sizi çarpacak ve neye uğradığınızı şaşıracaksınız.”

    Michael Behe:

    “Yıldız bir felsefi zihin, elde edilen son bilimsel sonuçları düşünüp tartıyor. Vardığı sonuç: Doğanın rasyonelliğinin arkasında bir Tanrı duruyor.”

    Richard Swinburne:
    “Antony Flew, yaşamının büyük bir bölümünde, ateizmin bilinen bir felsefi savunucusu olmuştur. Şimdi ise, yeni rasyonel iddialarla ilgili tüm açıklığını ortaya koyan, teizme dönüş yolunu takip eden, çok açık ve okunmaya değer bir kitap yazdı.”

    Huston Smith:

    “Bu kitap, birçok yönden okunmaya değer. Önemli bir düşünürün yanıldığını kabul ettiğini görmek, her zaman ilginç olmuştur. Ancak bundan daha fazlası var. Bu kitap, başı boşluk etmeden, geniş bir alanda geziniyor. Kitab’ın ‘Yeni Ateizm’ bölümü, Dawkins ve Dennett’i, hak ettikleri yere koyuyor.”

    Prof. John Hick:

    “Bu, çalışma hayatının büyük bir bölümünde ateşli bir ateist olan ünlü bir filozofun, evrenin zekice tasarımına ve dolayısıyla deizme inanmaya başlamasının, ilgi çekici ve okunmaya değer bir hikayesi. Bu kitap, önceki ateist yazıları kadar çok tartışmaya neden olacak.”

    Prof. Gary Habermas:

    “Çok az dini hikaye bu tür bir etki yaratır. Bu şaşırtıcı kitap, Tony’nin geçirdiği değişimin nedenlerini belgeliyor ve kitabın zevkle okunmasını sağlıyor.”

    Prof. Nicholas Wolterstorff:

    “Antony Flew’un, ‘Yanılmışım, Tanrı Varmış’ kitabı, en ünlü çağdaş ateistlerimizden birinin, Tanrı’nın var olduğuna inanmaya başlamasının, ilgi çekici bir kaydıdır. Bu hikaye, Flew’un açık fikirli oluşu, dürüstlüğü ve zihinsel bütünlüğünün etkili bir şahididir.”
    ___________________

    Bir zamanlar arkadaşı olan ateistler için, çok rahatsız edici bir sarsıntı
    olacaktır.
    Esenlikle.

    #36331
    Anonim
    Pasif

    ‘Aşırı tutucu ateist cemaatten arkadaşları, onun açıklamasıyla mahcup olacaklar.’

    Ateistlerin yobazlığı gerçekten çok komik… sözde yobazlığa karşılar ama bazıları en fanatik din yobazlarına taş çıkartacak kadar yobaz olmuşlar. : – )))

    #36562
    Anonim
    Pasif

    Bu kitap ömrunun yarisini Ateizm uzerine yaptigi calismalara harcayip , Ateizmi savunarak gecirmis olan unlu bir Ateist´in nasil Herseye gucu yeten ve mutlak olan Tanriya iman ettigini , Ve bunun KIM oldugunu(son kisimda) netlikle ortaya koymaktadir.

    Kesinlikle okumanizi tavsiye ederim.

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.