Kadın Hangi Durumlarda öğretebilir ?

  • Bu konu 1 izleyen ve 1 yanıt içeriyor.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24671
    Anonim
    Pasif

    Genel olarak Kutsal Yazılar'a göre kadının diğer kadınlara , çocuklara ve kendi ailesine öğreti vermesi doğaldır. Bu konu üzerinde üç soru sorabiliriz:

    1. Kadın kilise içinde hangi durumlarda öğretmenlik yapabilir ?

    Kilise önderlerinin izni dahilinde yani genel idarenin yetkisi altında öğretmenlik yapabilir. Kendi öğretmenlik yeteneği Rab'bin hizmetinde kullanıldığı gibi aynı zamanda kendisi birçok soru ya da sorumlulukla da yüz yüze kalmaz. Çünkü bu gibi konular genel olarak ihtiyarların sorumluluğunda olacaktır.Bu da Kutsal Kitap'ta kadının bu tarz yıpratıcı bir önderlikten korunmasını sağlayacak ve yine Tanrı önünde, iman ve yeteneklerini kullanma konusunda eşit bir biçimde Tanrı'ya hizmet etmiş olacaktır.

    2. Yeni bir kilise oluşumunda eğer imanda olgun bir erkek yoksa o zaman imanda olgun bir bayanın tavrı ne olacaktır ?

    Elbette böyle bir durumda yine olgun imanlı bir bayana düşen, hizmetini kusursuz yerine getirmektir. Yani Rab önünde O'nun öğretilerini hem kadın hem erkek cemaate elinden geldiğince öğretmeye devam edecektir. Erkeklerin imanda olgunlaşması durumunda, yaradılış düzenine göre kilisenin genel öğretim ve yönetim konularını erkeklere teslim edecektir. Bu Kutsal Kitap'a uygun olan ve Tanrı düzeni içinde yer alan bir davranıştır. Bu kadını ikinci sınıf yapmaz, aksine toplum içindeki rol ve sorumluluğunu bilen bir kişi olarak ne denli olgun bir birey olduğunu gösterecektir.

    3. Kilise dışında kadının öğreti verebileceği durumlar var mıdır ?

    Burada en güzel alan, Kutsal Kitap'ı öğreten okullarda hizmettir. Kadınlar bu gibi yerlerde öğretmenliklerini rahatlıkla yerine getirebilirler. Çünkü bu okullar kilise değil, Kutsal Kitap üzerinde akademik ve bilimsel çalışmaların yapıldığı yerlerdir. Ayrıca kadınların yalnızca hitap gerektiren bir mekanda en üst düzeyde yer almamalarından bahsedilmektedir. Bunun net olarak anlaşılması, kadının ikinci sınıf değil erkeklerle eşit olduğu gerçeğinin anlaşılması demektir. Erkeğin anne olamaması gibi bu da bir rol farkından ileri gelmektedir. ( T. ÜÇAL – D. MALCOLM / ” Önderlik ” )

    Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

    #30339
    Anonim
    Pasif

    Son pazar bir kilisede, bir bayan kardeşin vaazını dinledim. Kilise pastörü Rab’deki kardeşimin, sunuş ve ibadet sonrası sorduğum soruya yanıtı aynıydı. ” Göksel Egemenlikle, yersel egemenlik arasında bir yerde değiliz artık. Göksel egemenlik için hizmet ediyoruz. Tamam erkek baş, kadın boyun ama;yüreğimize göre davranıyoruz. Kadın ve erkek ,eşittir. O zaman kadının da vaaz vermesinde bir sakınca yoktur. “

    Bu söylem için, Kutsal Kitap açısından nasıl bir açılım getirebilirsiniz ? Tabi ki, vaazdan bereket aldım.

    Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

    Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle !

    Dünyayı kazansan ne yararı olur ?:kiliseye: :elsalla: :elsalla: :elsalla:

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.