Baro Başkanı Erbek: Hrant Dink Davasında Verilen Karara Üzüldük

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #27645
    Armagan
    Anahtar yönetici

    Baro Başkanı Erbek: Hrant Dink Davasında Verilen Karara Üzüldük

    19 Ocak 2012 Perşembe – 17:02

    Erbek, “Kamuoyunda adaletin tecellisine ilişkin güven zayıftı. Bu karar ile de bütünüyle yok olur hale gelmiştir. Mahkemeler verdiği karar ile medya mensuplarının, vatandaşın, başkaca kurum ve kuruluşların dahi bilemediği, sirayet edemediği delil vasıtalarına da ulaşarak adaleti tecelli ettirmek üzere görev yapan kamu kurumlarıdır. Sayın mahkeme başkanın kamuoyuna yaptığı açıklamaları büyük endişe ve üzüntü içerisinde okudum. Ve gerçekten adalet adına büyük kaygı içerisindeyim.” dedi.

    Adana Baro Başkanı Aziz Erbek, “Sayın başkan ‘karar beni de tatmin etmedi’ diyerek bir büyük zaafı ifşa etmiş olmaktadır. Başkanını dahi tatmin etmeyen bu kararın, mağduru, ailesi ve kamuoyunu tatmin etmesini beklemek ise gülünç olacaktır. Mahkeme delil toplama yeteneği ve gücünden dahi yoksun ise böyle bir mahkemenin bağımsız ve adil karar vermesini beklemek nasıl mümkün olacaktır?. 5-10 slogan atan öğrencinin örgüt sayıldığı bir yargı düzeninde bu kadar çok örgütsel ilişkinin, hazırlığın yapıldığı cinayetin arkasında örgüt olmadığına nasıl kanaat getirilebilinir. Aylar öncesinden bu cinayetin işleneceği kolluk kuvvetlerine defalarca ihbar edilmiş olduğu halde ihbar edilenler hakkında yasal takibat başlatmayanlar bu cinayetin unsuru değil midir ?.” ifadesini kullandı.

    Erbek, şu açıklamalarda bulundu: “Sayın mahkeme ‘örgüt yok’ derken, ‘örgüt var’ demenin sonuçlarından korku mu duymuştur acaba?. ‘Bu dava bitmedi’ demekle Yargıtay’ın yerel mahkeme gibi karar vermesini mi beklemektedir ? Yargılamanın kendisi yerel mahkemelerde gerçekleşir. Verdiği karardan emin olmayan yargıcın ‘temyiz edin bakalım, bir de onu görelim’ demesine alışılan bir tutum sergilemiş olması yargıdaki büyük zaafı da ortaya koymuş olmaktadır. Bu durum göstermektedir ki ; Yargıda reform yetmez!. Hukuk fakültelerinin sayısından, eğitiminden, hakim stajından, mesleğini icrası sırasındaki donanımından başlanarak köklü değişikliklere daha öncede vurguladığımız üzere Yargıda devimsel dönüşüm şarttır.”

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.