Re: Rabbin öğretisi

#34958
Anonim
Pasif
Kemal Başaran;18056 wrote:
Saba Kızkardeşim,

Yine güzel ve aydınlatıcı bir yazı yazmışsın. Seni tebrik ederim. Protestanlık da dahil, hangi mezhepte olursa olsun, tüm hataların ortaya çıkartılıp sergilenmesi gerekir. Işık, o demektir. Yani, ‘ortaya çıkaran’ demektir.

Uğrumuzda kendi-kendini köleleştiren Pavlus’a veya ayaklarımızı yıkayan Rab İsa’ya bakınca ve O’nun sözlerini hatırlayınca – “Ama siz böyle olmayacaksınız. Aranızda en büyük olan, en küçük gibi olsun; yöneten hizmet eden gibi olsun” – bahsetmiş olduğun bu hataları, şimdiki ‘el öpen, yüzük öpen, huzurlarında iki kat olmayı gerektiren’ düzende görmemek ve üzülmemek mümkün değildir. Hakim olan Ruh, ayni Ruh mu? İsa’nın ‘Alçak gönüllü Ruhu’ mu?

İnanlılar, kendi ‘Mezhepleri Yanında’ olacağına, ‘Rab’bin Yanında’ olsalar; Viran Dede’nin de dediği gibi, ‘Futbol takımı tutar gibi mezhep tutmasalar’, kirli ve yanlış olan herşeyi, ‘dışlanma pahasına’ açığa vursalar; bence en azından, her mezhepte olan ‘Hakikî İmanlılar’, bir ‘Bütün’ olurlardı. Varsın, ‘dincilik oynayanlar’, dincilik oynamaya devam etsinler.

Hangi mezhepten olurlarsa olsunlar, ‘Prosperity Preachers’, yani ‘İsa’da parasal zenginliği öne çıkaranlar’; onlar ne isterlerse söylesinler, kendilerini haklı çıkartmak için hangi ayetlere baş vururlarsa vursunlar, herşeye verilecek cevapları olsun; bu hiçbirşeyi değiştirmez. Çünkü ben biliyorum ki, bu ‘Rab’bin Ruhu’ değildir. İçimdeki Ruh, onların bu öğretilerine şahitlik etmiyor. Ayni şekilde, herhangi bir konuda ve mezhepler tartışmasında, olaylara ve suçlamalara cevap vermek veya verebilmek yerine; yaratılmış olan mezhebin ruhu, ‘İsa’nın Ruhu mu?’ diye bakmak lâzımdır.

Yalnız bu paylaşımlar, ‘Aç olanlarla’ yapılmalı. ‘Tok olanlar’ paylaşımları tartışmaya götürür. Bu da yarar yerine, zarar verir. Dediğim gibi, yüreklerimizde ‘Mezhebe bağlılık’ yerine, ‘Rab’be bağlılık’ varsa, o yürekler, hangi mezhebe ait olurlarsa olsunlar, onlar ‘Bir Yürek’tir ve bir yürek gibi hissederek, coşkuyla, hataları ortaya çıkarmakta işbirliği yaparlar. Çünkü onlar için önemli olan Rab’dir.

Hepimiz Rab’bin tavizsiz askerleri olmaya çağrıldık. O bizleri aydınlatsın.

Sevgiler.

Bu güzel ve bereketli yaziyi tekrar okumak ve dikkatinize sunmak icin güncellendirmek istedim.

Bazi seyleri hem iyi okumak hem de anlamak önemlidir.Bir de Tanri’nin isteginin ne oldugunu hep Tanri’ya danisarak, yol göstermesini dileyerek anlayabiliriz.Buna en iyi örnek Kral Davud ve Kral Yehosavat’tir.O iki Kral’da yapacaklari hersey icin “önce”Rab’be danisalim dediler ve danistiklari sürece de basarili oldular.

Kemal kardesimizin dedigi gibi dincilik oynamayalim bu bize cok zarar getirir.

Esenlik ve Sevgi dileklerimle