Re: Rabbin öğretisi
Kendi kendime ve sitede kardeşlerime söz vermiştim,muhalif yazı yazmıyacaktım,fakat öyle konular yazılıyor ki bulaşmamak elde degil.
Natan kardeş nedir bu mucizevi ikonlar,
Yaratılıştan sonra en büyük mucize Rab’bin vücut bulup aramıza gelip bedensel olarak yaşaması,günahlılarının kefaretinin çarmıhta ödenmesi,
ve yaşayan Tanrı İsa Mesih’in her an bizlerle olması en büyük mucize değilmi..?
Sizi asla terketmeyeceğim,sizi asla yanlız bırakmayacağım,ben gidiyorum fakat sizlere Ruh’umu gönderecegim,o size her konuda yardım edecek,benden dileyin,dua ile bana gelin her dileğinizi gerçekleştireceğim diyen diri Tanrımız İsa Mesih Varken hala taştan,topraktan ve kağıttan yapılmış heykel,resim gibi objelerden madet ummak zavallılık değilmidir.
Neden insanların kafasını karıştırıyorsunuz..!
Protestanlık dışındaki mezheplerin tarzlarınıda iyi biliyoruz,Hristiyanlığı babadan oğula geçen dünyasal bir miras gibi görmüyorlarmı,gidin bakalım katolik kiliseye size hilkat garibesi gibi davranıyorlarmı,davranmıyorlarmı görürsünüz.
Utanmasalar Sofyadan bu tarafa İsa Mesih’e iman edenleri kabul etmeyecekler.
Viran Dede saygılar,çok doğru söylüyorsunuz eksiksiz kilise olmaz fakat insanları adeta ikonlara tapınacak duruma getiren kiliselerde malesef olmaz.
Dünyanın hurefelerden çektiklerini aramızda en iyi bilen kardeşimizsin.
Bu konuda uzun bir yazı yazacağim Natan kardeş.
Esenlik olsun.
Yazmayayım diyorum fakat burada inancıma bir hakaret sözkonusu, savunmak durumundayım.
Öncelikle bu site sahiplerinin bana iman etmeden önce çok yardımları olduğunu göz ardı edemem, RAB onlara esenlik versin. Ve burada bana yardımcı olan birçok kişiye tekrar teşekkür ederim.
Evangelist abi, Rüzgar Abla, Kores Abi, Tuba, Kemal Başaran, NURDEM, Jessicem RAB yolunuzu açık eylesin.
Burası Protestan görüşe sahip bir site, saygı duyarım. Protestanlar da Mesih’e iman eder, Mesih’i Tanrı kabul eder, benim için önemli olan da budur.
Ancak inancımla ilgili yalan yanlış bilgi verilirse, çamur atılırsa karışmak durumundayım, belki bu yazım yayınlanmaz, ona da saygı duyarım. Ve eğer burada bu mezheple bulunamazsınız denilirse, ona da saygı duyarım fakat inancıma çamur atılmasına saygım olamaz.
Öncelikle ikonalara, Meryem Ana’ya, Azizlere taptığımızı iddia edenler için çok çok üzgünüm, bu ayeti gözden kaçırmış olmalılar;
“Bu nedenle, belirlenen zamandan önce hiçbir şeyi yargılamayın. Rab’bin gelişini bekleyin. O, karanlığın gizlediklerini aydınlığa çıkaracak, yüreklerdeki amaçları açığa vuracaktır. O zaman herkes Tanrı’dan payına düşen övgüyü alacaktır. (1. Korintliler 4:5)”
İddia edenler diyorum, çünkü bunu iddia etmek bile çok ama çok çirkin. Ben Ortodoks Hristiyanım, Mesih RAB’bim, öğretmenim, herşeyimdir. Ben ondan başkasına tapmam, tapamam. Bu benim inancıma da, öğretime de, doktrinime de terstir.
İkonaya tapmam, ikonadan medet ummam. İkonaya saygı gösteririm, orada Buda’nın resmi, figürü yok. Mesih’in figürü var, nasıl ki genel olarak haç takarız, siz o demir parçasına mı güveniyorsunuz, yoksa içindeki anlama mı?
Azizler, Azizeler, Meryem Ana konusuna gelince, bu konu çok çetrefilli, diğer forumda gerekli açıklamalar var, buraya bunları taşımak niyetinde değilim. Fakat kısaca söylemem gerekirse, biz Mesih’ten başkasına tapmayız. Bu kadar.
Ayrıca ben birçok Katolik Kilisesi’ne gittim fakat hiçbirinde beni hilkat garibesi gibi karşılamadılar. Aksine hepsinde çok çok iyi karşıladılar.
Elbet karşı cevap verenler olacaktır, saygım sonsuz. Fakat sizden Mesih’teki bir kardeşiniz olarak, O’nun söylediklerine bağlı olarak lütfen eleştiriyi de dozunda yapın. Ha tekrar söylüyorum, burada biz istediğimiz gibi her mezhebi eleştirebiliriz, burada sadece Protestanlar barınabilir diyorsanız amenna. Bir daha da gelmem buraya, kimseye de alınıp gücenmem, sonuçta burası sizin platformunuz.
Fakat siz beni Mesih’teki bir kardeşiniz görmüyorsanız o ayrı, zira forumda “Mesih imanlıları ve Katolik, Ortodoks” şeklinde başlayan bir yazı gördüm, bu da demek oluyor ki, biz Mesih’e iman etmiyoruz size göre.
Sizin, onun, Ahmet’in, John’un ne düşündüğü umrumda değil, ben Mesih’e tabiiyim, onun için ölürüm, onun sevgisi uğruna da herşeyi yaparım. Mesih beni biliyor, Mesih O’ndan başkasına tapmadığımı biliyor, Mesih içimi biliyor, önemli olan da budur. Yargılamayın diyerek bizleri uyaran Mesih’e ters düşüyorsanız bu sizin sorununuz, çünkü burada apaçık yargı var.
Benim mezhebimin de Mesih’e ters düştüğünü iddia edebilirsiniz, fakat ben etmediğini biliyorum. Sizinle burada bunu tartışmaya gelmedim. Aslında kardeşler arasındaki kavgayı bırakıp, Mesih’te birleşip Müjde’yi duyurmak yerine nedir bu kavga?
Tüm Mesih’teki kardeşlerimi, abilerimi, ablalarımı çok seviyorum.
Saygılar
Kardeşiniz Sebastian