Re: Protestan Kilisesi-Escinsel Evlilikler

#33770
Anonim
Pasif

@zeyneplovesjesus 15813 wrote:

Eşcinselliğin tedavisi var buna katılıyorum fakat insan kendisi eşcinsel olup olmayacağına karar veremez. Eşcinsellik tercih değildir bir yönelimdir. Bu konunun araştırmasını çok yaptım, bölümüm gereği.

Size bir soru sorayım. Siz hiç “Bugün fazla testesteron hormonu salgıladım, yarın salgılamayayım” diye bir cümle kuruyor musunuz? İnsan bilinciyle, düşüncesiyle hormonlarını kontrol edemez. Kontrol edemedikleri birşey yüzünden neden insanları kiliseye almayalım ki? Kiliseye almamak bile onları bir tür dışlamaktır bence ve çok yanlış birşey.
Eşcinsellik hormonal bozukluktan kaynaklanan bir hastalıktır ve dediğiniz gibi tedavi edilebilir.
Daha fazla uzatmak istemiyorum, şahsen bu insanların kiliseye alınmaları gerektiği kanaatindeyim.

@zeyneplovesjesus 15810 wrote:

Doğuştandır eşcilsellik yönelimi, fakat şöyle; şuan kullandığımız bir sürü teknolojik aletler radyasyon yayıyor ve bunlar vücudumuzda farkında olunmadan zararlara yol açıyor. Eşcinseller de Tanrı’dandır demiyorum ben. İnsanın zamanla sağlıksız yaşam tarzını benimsemesi hormonlarında bozukluk yaratmıştır, önceden belki milyonda bir görülebilen bir durumken şimdi daha çok.
Japonya’da atom bombası nedeniyle mutasyona uğramış çocuklar var ve onlar da doğuştan, öyle mutant doğan çocuklar da doğuştan değil demeyeceksiniz heralde? Onlar da doğuştan ama insanın kendi sebep olduğu bir nedenden dolayı, eşcinsellik de öyle.

Eşcinsel olmayıp, kiliseye katılıp gayet dolandırıcılık yapan, yalan söyleyen ya da benzer kötü şeyleri yapan insanlar var. Ama bunun yanında eşcinsel olup çok iyi bir imanlı olan insanlar da var. Hangisini kiliseye alacağız? Birini sırf elinde olmayan bir sebepten dolayı kiliseye almayacak mıyız? Bu dediğinize katılmıyorum ben şahsen.

Sevgili Zeynep Kardeşim,

Ben bir önceki mesajımda da belirttim ama gece geç saat olduğundan dolayı mesajımı biraz hızlı yazmıştım. Daha detaylı açıklayayım…

Farzedelim ki siz haklısınız ve eşcinsellik doğuştan gelen, hormonal bozukluklardan kaynaklanan bir hastalıktır.

Yani bu düşünceye göre eşcinselliği biz seçmiyoruz, bu bize Rab tarafından doğuşumuzla armağan(!) ediliyor.

Yalnız…

Kutsal Kitap diyor ki, eşcinseller cehenneme gidecektir.

Peki o zaman Tanrı tarafından eşcinsel doğurulan çocuk direk olarak cehennemliktir. Yani Tanrı insanı kurtulması için değil, cehenneme mahkum olsun diye yaratmıştır.

Ve daha da felaketi, Şeytan ile Tanrı arasında hiç bir fark kalmamış olur. Çünkü böylece kötülük sadece şeytandan değil, Tanrıdan da gelmiş olur.

Bakın eşcinselliğin doğuştan geldiğini iddia etmek bizi nerelere götürdü dimi?

Açıkçası hormonlar benim uzmanlık alanım değil. Bu konuda ahkam kesmekte istemem ama bildiğim ve inandığım çok iyi bir şey var ki o da kötülüklerin Tanrı’dan değil Şeytandan geldiğidir.

“Eşcinsel bir imanlı” diye de bir kavram yoktur, olamazdır da. Eğer imanlıysa, Tanrı’nın “iğrençlik” olarak adlandırdığı bir şeyden vaz geçerdi. Eğer geçmiyorsa bu kişi ya imanlı değildir ya da imanı güçlü değildir.

Dolayısıyla eşcinseller kesinlikle kiliseye alınmamalıdır.

Günahının farkına varır, bir daha aynı günahı işlememek için tövbesini eder o zaman kiliseye kabul görür.

Geçen akşam Cemil İpekçiyi izliyordum TV de. Pür heves ellerine nasıl oje sürdüğünü abartılı ve şımarık mimikleriyle anlatıyordu. Dayanamadım kahkahalarla gülmeye başladım. Sonra da kendime çok kızdım. Güldüğüm insanın yaşı belki de benim babamdan bile büyüktü ama TV lerde Türkiyenin önünde düştüğü durumuna bir bakın… Gerçekten çok acınası bir durumdu.

Eşcinsellik Rab’den gelir, doğuştan kazanılan bir şeydir demek yerine bu insanlar için dua edelim de Rab bu insanların gözlerini açsın. Bu tarz örnekler mevcuttur. Şuan kiliselerimizde zamanında eşcinsel olan ama şuan kendisini Rab’be adamış çok değerli kardeşlerimiz vardır.

Eğer eşcinsellik doğuştan gelen bir şey olsaydı biz bunu yenemezdik (tıpkı günahlı doğamızı yenemediğimiz gibi). Ama eşcinsellik doğuştan gelen bir şey değildir, sonradan kazanılan bir günah olduğu içinde yenilebilir ki bu illeti yenen çok değerli kardeşlerimiz de vardır.

Birde… Hastalıklarla eşcinselliği birbirine karıştırmayın. Hastalıkları Tanrı cehennemlik olarak göstermez. Ama eşcinselliği cehennemlik olarak gösterir. İkisi arasında büyük bir fark vardır.