Re: Ben bir Müslümanım. Neden Hristiyan Olmayı Düsüneyim ki?

#30926
Anonim
Pasif

Sayın abdulKadir,
“Sizin okuduğunuz kutsal kitabı yahudiler, müslümanlar, Yehova şahitleri, mormonlar v.s okuyorlar ama sizin vardığınız sonuçlara varmıyorlar.” Demişsiniz;
Haklısınız, aynı sonuca varmıyoruz. Fakat bunun nedeni Kutsal Kitabın bir yorum kitabı olduğundan kaynaklanıyor. Yorum farklılığı sadece Kutsal Kitaba has birşey değil. Günümüzde hangi inanç olursa olsun, farklı yorumlara gidilmiş, bu farklı ilahiyatlar da birçok meshebin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Demişsiniz ki;
“Bu inancınızın ne kadar mantıki olduğunu düşünürseniz düşünün bir müslümanı bu konuda ikna edemezsiniz.”
Benim zaten böyle bir amacım yok!

“Kur’andaki Allah ile kutsal kitaptaki Yehova-Tanrı-RABB gibi isimlerle açıklanan Yaratıcı’nın aynı olduğunu gördüm.
Saygı duyuyorum; bu sizing görüşünüz ama ben size katılmıyorum.

Demişsiniz ki;
“İsa Yeşua isminin arapçalaşmış halidir. Muhammed’in Mehmed olması gibi. Abraham’ın İbrahim olması gibi. Siz tercihinizi yaparsınız ama bu tercihi yaşadığınız kültüre göre yaparsanız sizin için iyi olur. Avrupada Jesus dersiniz mesela. İsa dememeniz sadece doğu kültürüne ve islama karşı bir önyargınız olduğunu gösterir.”
İman ettiğim Tanrıyı bu isimle anmam niye beni önyargılı diye nitelemenize yol açtı ki?
Öz Türkçe kullanarak niye “Tanrı” demek yerine Arapça kullanmayı tercih etmeniz aslında beni anlamış olmanızı gerektirmez miydi?
Ben dilbilimci değilim ama “El” takısının İbranice olduğunu ve Tanrı anlamına geldiğini biliyorum. Aramızda dil bilimci varsa beni düzeltsin, lütfen.

Saygı ve sevgilerimle…