Re: Tek Yaratıcı – Tek Allah

#30183
Anonim
Pasif

Sayın Fırat,
öncelikle o güzel dualarınıza–amin diyorum. Bunlara gerçekten ihtiyacım var.

”siz sözcükler üzerinde oyun oynuyorsunuz.” derken, ”matematikteki daire ile mimarlıktaki daire aynı manalara geliyor” demiş oluyorsunuz sanırım. Bense bunun böyle olmadığını anlatmaya çalıştım. Nasıl farklı şeylerden bahsettiğimi buyrun ispat edin. İddia ispat ister değil mi?
Gerçek ve diri Tanrı diyorsunuz… Biz farklı bir Tanrı’ya mı inanıyoruz? Allah Hay (Diri, hayat sahibi) ve Hak (Gerçek, hem de mutlak gerçek) ‘tır. Bütün güzel isimler O’nundur. ”Tanrı sevgidir” diyorsunuz, aynen biz de diyoruz. O Vedud (Seven ve sevilen) ‘dur. Araştırın, müslüman ve hristiyanlar arasında, hz. İsa’nın tanrılığı, Kur’an ve hz. Muhammed’in peygamberliği dışında fazla da bir fark yoktur. Bu farklar önemli farklardır tabi ama birbirlerini görmezden gelmeye sevkedecek farklar değildir.
Gerçekleri görmek için ne teolog olmaya ne de ilahiyatçı olmaya (aslında ikisi de aynı anlamdadır) gerek vardır. Nice teologlar vardır sizin ulaştığınız gerçeğe ulaşamamıştır, nice ilahiyatçılar vardır bizim ulaştığımız gerçeğe ulaşamamıştır, değil mi? Onun için kutsal kitapları özümseyerek okumaya devam edelim biz, etiketimiz olmasa da olur.

Hristiyanforuma üye değilim, üye olsaydım, sonunda özür dleyecek şeyler yazmazdım sanırım :)

Emanetlerin Sahibi Olan’a emanet olunuz.