Re: Türkiye’nin ‘gururlu ırkçıları’na soruşturma * Radikal
İlk önce belirtmeliyim ki bu insanlara tepki göstermekle, onlara haksızlık ediyorsunuz. Sitenizin ismi “Hristiyan Türk”; Türk olduğu kadar Hristiyan olan bir tanımlama kullanıyorsunuz. Evet, bir Türk Hristiyan olabilir, Müslüman ya da ataları gibi Şamanist de labilir ki bu yadırganacak bir durum değildir. Şahsın özel yaşantısı ile ilgili bir husustur ve sadece şahsı ilgilendirir.Şayet bir seçim yapmam gerekseydi, Müslüman bir Türk olarak, önceliği Türk’e; Şamanist bir Türk olarak önceliği gene Türk’e veririm ve aynı şey Hristiyanlık konusunda da geçerlidir.Çünkü ben herşeyden önce Türk’üm…Belki günün birinde yaşantım değişebilir, fikrim, huyum hatta inancım bile değişebilir ama asla sahip oldum genetik miras değişmez. Öyle ki bu Türk kimliğini bana Yaratan verdi, ancak Yaratan alabilir!
Bu protestonun olmasından hiç utanmadım hatta katılmakta isterdim fakat bu insanların, kendi ülkelerinde kınanmasından ve şeş kaza bu kınanan ortamda bulunmaktan utandığımı söylesem yeridir! Eylemi düzenleyenler, tüm ermenileri değil SOAD’ı ve Taşnak-Hınçak zihniyetli alçakları prtesto ettiklerini dile getirmelerine rağmen bu insanlara tepki gösterilmesi ve kamuoyu önünde açıkça hedef gösterilmesi nasıl iyi niyetli olabilir?
Sitenizin isminden anlaşılacağı üzere, Hristiyan olduğunuz kadar, Türksünüz. Öyleyse size bir soru sormak istiyorum:
Köpekler ile Türkleri aynı kefeye koyarcasına, milletimiz aşağılanırken rahatsızlık duymadınız mı? Eğer rahatsızlık duyduysanı şimdi niçin size rahatsızlık verenlerin protesto edilmesine tahammül edemiyorsunuz?
Hiç bir neden SOAD’ta ya da Taşnak-Hınçak zihniyetine müsama göstermeyi meşrulaştıramaz! Mevsu bahis olan guruh, Vatan müdafası yolunda canını veren bir Türk şehidinin gösterini oymak suretiyle eğlenecek kadar sapkın ve ruh hastasıdır. İsa sevgiyi, barışı öğütlüyorsa bu guruhu nasıl Hristiyanlığa yakıştırabiliyorsunuz?
Yeri gelmişken söylemek istiyorum. Irkçılık utanılacak bir şey değildir! Tanrının verdiğini Irkı savunmak, utanç olamaz! Ve ırkçılık savunmasız insanlara saldırmak, insanlık merhametinden yoksunlaşmak kadar basit olamaz! Irkçılık, bilimsel bir yaklaşımdır; herkes DNA yapısınca hareket sergiler! Böylelikle miletlere has yetenekler ve bu yeteneklerin gölgesinde yükselen kültürler ortaya çıkar! “Töre” dediğimiz kanunlarımızca “aman diyene el kaldırmak”, “kimsenin ırzına ve onuruna zarar vermeden savaşmak” emrolunur. Biz Türkleri yaratan, bize savaş yeteneğinin yanında bu merhamet duygusunuda bağışamış. Ne Mutlu ki Türk’üm!
Tanışma şansı bulduğum Gagauz arkadaşlarım var. Kurtuluş Savaşımız esnasında, Rum Ortodoks klisesini basıp, Rum çetecilere yollanmak üzere olan cephanelere el koymuşlar. Hatta Kuvva-yi Milliye içinde fiilen mücadele edip, gene Rum Çetecilerin silahlarının kustuğu ölüm kurşunlarıya Şehid olanlarıda var. Şehid diyorum, İslam yasası onları kabul ediyor…İslam yasaları bir yana ben onları rahmet ve saygıyla anıyor, baş tacı kabul ediyorum. Milli bilinci, Tarihin verdiği acı dersle, her daim “Ümmetçilik” kavramından önce tutuyorum!
@Kores 11823 wrote:
Ne diyelim! Gazete zaten güzel bir baslik atmis. Fazla söze gerek yok. Irkcilik,fasizm insanlik sucudur. Tanri’nin kabul etmedigi seylerdir. Insan neden bunda israr eder anlamam!!
Rab islah etsin.
“‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki mevcudiyetin farkında olsun. “
Sizce bu cümleler buram buram Irkçılık kokmuyor mu? Yukarıda “fikrimce” Irkçılığı tanımladım, inandığım Irkçılığı… Lakin yukarıda ki cümlelerde Irkçılığı değil, düşmanlığı, holiganlığı ve nefreti görüyorum. “Orta Asya’dan gelip, vatanımızı işkal eden Türkler, Moğolistan’a geri dönsün” zihniyetini görüyorum. Damarımda ki kanın boşalacağını söylemiş, terörü görüyorum,Taşnak-Hınçak zihniyetini görüyorum.
Rica ederim, kimse bana Hrant Dink’in kimliğini anlatmasın. Dink’in aklanmasını ya da karaanması o’na yapılabilecek tek kötülük olacaktır. Şahsın bazı demeçlerini okudum, kimse kusura baksın ama ASALA’nın Marksist tutumunu yanında Bağımsız Ermenistan hayalini koyacak olursak, Hrant Dink’in de siyasi yaşantısını da değerlendirecek olursak, Hrant hiç mi hiç masum değil! Defalarca milletime övgü dolu sözler söylesin fark etmez, Hrant’ın siyasi yaşantısı apaçık ortada! Hiç bir Ermeni’ye karşı ön yargılı değilim; ön yargılarımdan arınamayan bir insan olsaydım burada olmazdım. Ama kimse benim ülkemde, benim milletimi aşağılayamaz! Aşağıladığı taktirde neticesi böyle olur!
Türkiyemizde Hrant misali çok insan var. Ama gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim bir şey var: Hrant’ı öldüren Milliyet perverlik değildir! Hrant’ın ölümüyle uydurma davalar, terör örgütleri icad edip, muhaliflerini toplayanlar kim ise Hrant’ın katilleri onlardır! Hrant, bu dava için sadece kulanılan bir piyondu ve Hrant sadece bir bahaneydi…
Pkk’ya sempati duyan bir müslüman kürt gözümde ne ise Asala sempatizanı bir Ermeni de aynıdır! Milli bağlamda şahsın hangi dine inandığının da önemi yoktur!
Peki ey sevgili Türkler, Karabağ konusunda ne düşünmektesiniz?
Tengre Türk’ü Korusun!