Re: Tanrı'nın İsteğini Anlamak Ve Yaşamak

#30154
Anonim
Pasif

Sevgili Only God Judge me kardeşim
İnsanlar dışa bakar ama Rab yüreklere bakar, yüreklerimizi görür ve düşüncelerimizi çok iyi bilir. Belki insanları aldatabiliriz, ama Rab’bi aldatamayız. İnsanız, hata yapabiliriz, günaha da düşebiliriz, ama yapmamız gereken ilk şey bunun farkına varır varmaz Rab’bin huzuruna gitmek ve tövbe ederek yanlışlarımızdan dönmektir. Çünkü RAB Işık’tır ve bizlerin de Işık’ta yürümemiz gerekir.

Eğer bir kimse Mesih’te ise yaşamında Mesih parlamalıdır. Mesih’in yapma dediklerini yaparak O’na karşı itaatsizlik ederse yaşamında bereket olmaz ve ruhsal olarak düşük bir yaşam sürmeye başlar ve yavaş yavaş Rab’den uzaklaşır. Eğer tövbe etmezse ruhsal olarak ölür..

Tanrı’nın isteklerine göre yaşamalıyız. O’nun isteklerinin ne olduğunu Kutsal Kitap’ı düzenli olarak okuyarak anlayabiliriz ancak. İsa Mesih şöyle diyor: ‘Beni seven benim sözlerimi dinler’.

Bereketli, sevinçli bol meyveli bir yaşam sürmek istiyorsak, Rab’bin isteğinin ne olduğunu anlayıp ona göre yaşamalıyız. Yakup 1:19-27’de şunları okuyoruz:

‘Sevgili kardeşlerim şunu aklınızda tutun: Herkes dinlemekte çabuk, konuşmakta yavaş, öfkelenmekte de yavaş olsun.
Çünkü insanın öfkesi Tanrı’nın istediği doğruluğu sağlamaz.
Bunun için her türlü pisliği ve her tarafa yayılmış olan kötülüğü üstünüzden sıyırıp atarak, içinize ekilmiş, canlarınızı kurtaracak güçte olan sözü alçakgönüllülükle kabul edin.

Tanrı’nın Sözü’nü yalnız duymakla kalmayın, sözün uygulayıcıları da olun. Yoksa kendinizi aldatmış olursunuz.
Çünkü Söz’ün dinleyicisi olup da uygulayıcısı olmayan kişi, aynada kendi doğal yüzünü gören insana benzer.
Kendini görür, sonra gider ve nasıl bir kişi olduğunu hemen unutur.
Oysa mükemmel yasaya, özgürlük yasasına yakından bakıp ona bağlı kalan, unutkan dinleyici değil de, etkin uygulayıcı olan kişi, yaptıklarıyla mutlu olacaktır.
Dindar olduğunu sanıp da dilini dizginleyemeyen kişi kendini aldatır. Böylesinin dindarlığı boştur.
Baba Tanrı’nın gözünde temiz ve kusursuz dindarlık, kişinin sıkıntı çeken öksüzler ve dullarla ilgilenmesi ve kendini dünyanın lekelemesinden korumasıdır’.

Esenlikte kal