Re: Malatya Katliamı Perde Arkası

#29419
Anonim
Pasif

Malatya katliamında ‘köstebek’ şüphesi

MALATYA 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada, Zirve Yayınevi çalışanı Hüseyin Yelki’nin, davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın’a içeriden bilgi aktardığı iddiası gündeme geldi. Cumhuriyet Savcısı Ömer Tetik, Günaydın’a, “Katliam tarihini neden 16 Nisan’dan 18 Nisan’a aldınız?” diye sordu. Günaydın, erteleme isteğinin sanık Salih Gürler’den geldiğini öne sürdü. Bunun üzerine Savcı Tetik, Mahkeme Başkanı’na dönerek, “Zirve Yayınevi çalışanı ayağı sakat Hüseyin Yelki, 16’sında ameliyat için İstanbul’a gitmiş, 18’inde dönmüş. Bu tesadüf dikkat çekici” dedi.

Yelki ile görüştük

Heyette ikinci üye Cahit Kargılı da, Günaydın’a, Yelki ile olaydan 3 hafta önce kitabevinde görüşüp görüşmediğini sordu. Günaydın’ın “Hatırlamıyorum” yanıtı üzerine hakim, “Biraz beynini çalıştır” dedi. Bu çıkışın ardından Günaydın, Abuzer Yıldırım’la 3 hafta önce yayınevine gidip Yelki ile görüştüklerini söyledi. Bu itiraf üzerine Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, Günaydın’dan, Yelki ile ilişkisini ve hakkında bildiklerini sordu.

Olayla ilgisi yok

Günaydın tutanaklara geçen şu yanıtı verdi: “Hüseyin Yelki’yi olay yerinde çalışan şahıs olarak tanırım. Bu şahısla görüşmemin olayla ilgisi yoktur. Eylemin 16’sından 18’ine ertelenmesinin Yelki’nin İstanbul’a gitmesiyle ilgisi yoktur. Bu şahıs kitabevini erken saatte açtığı için olay günü orada olabileceği, sakat olması nedeni ile istediğimiz bilgileri kolaylıkla alabileceğimizi düşündük. Tarih değiştirilmesi Gürler’in fikridir.” Kurtuluş Kilisesi yetkilileri ise, Yelki’nin, daha önce Zirve Yayınevi yerinde faaliyet gösteren Kayra Yayınevi yöneticisinin öğrencisi olduğunu, katliam sonrası da Adana’da, cemaatin tanımadığı bir başka kilise önderine sığındığını iddia ettiler. Mahkeme Yelki’nin önümüzdeki celse tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9149406&tarih=2008-06-11