Acı Çekenlerin Tesellisi

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #23537
    Anonim
    Pasif

    Tarih boyunca insanın aklını kurcalayan önemli sorulardan bir şudur : Tanrı iyiyse ve aynı zamanda her şeye kadirse, nasıl dünyadaki acılara ve felaketlere izin veriyor ? Özellikle masum insanların bu acıları çekmesine nasıl göz yumuyor ? Basit bir cevap: “İnsan bunu hak eder ” der. Eyüp’ün arkadaşları sürekli bu cevabı tekrarladılar. Elihu ise, konuya farklı bir bakış açısı getirdi. Ona göre, Tanrı acıları, doğru insanı arıtmak için kullanır. Bu cevap daha isabetlidir, ama tam değildir.

    Sorunun cevabı şudur: Tanrı egemendir ve yaşamamıza izin verdiği durumlardan bağımsız olarak, O itaate ve hamde layıktır ! Eyüp böylece, sıkıntıdayken Tanrı’nın gücüne ve iyiliğine güvenmeyi öğrenmiştir ve bunun için, Tanrı hakkındaki anlayışını derinleştirmesi gerekmektedir. Eyüp gibi ” kamil ” bir insan bile, kendine güvenmekten sakınmalı ve kendi bildiği doğrulardan tövbe etmesini öğrenmelidir. Tanrı’nın önünde kırılmalıdır ki, O en derin işini tamamlayabilsin !

    Bu cevap, Tanrı’nın kaprisli davrandığını veya keyfince acı çektirdiğini göstermez. Çünkü O’nun her bir kararı, kendisine sığınanlar için sonunda yarar, mutluluk ve olgunluk sağlar. Zaferin tepesinde her şeyi geniş ve küçük görürüz, ama bazen bir gözyaşı arasından gerçeği çok daha detaylı ve derin görebiliriz !

    Sevgi Tanrısı neden acılara ve özellikle imanlıların acılarına izin verir ? EYÜP kitabında verilen çeşitli cevaplar şöyledir :

    a. Şeytan: Acılar ve sıkıntılar, imanlıları Tanrı’yı inkar etmeye zorlamak için şeytanın kullandığı araçlardır ( 1:11 ; 2:4 , 5 ).

    b. Üç arkadaş : Acılar ve sıkıntılar her zaman belli günahların karşılığıdır ( 4: 7-9 ; 8:3 – 6 ; 11: 13-15 ).

    c. Elihu : Tanrı sıkıntıları insanları düzeltmek veya terbiye etmek için kullanır ( 33: 13- 17, 29 ).

    d. Eyüp ( ilk yakınmalardan sonra ) : Sıkıntılar bizde ruhsal altını elde eden arıtma sistemidir ( 23: 10 ).

    e. Tanrı : 1) Acılar, sıkıntılar ; büyük bir amaç uğruna Tanrı’nın, kendi halkına tanıdığı bir ayrıcalıktır ( örneğin, şeytanı yenmek; 1:8 , 12 )
    2) Acı ve sıkıntı, cevap alamadığımız halde güvenmeye bir davetiyedir ( 13:15 ; çünkü nedenini bilmek amacın bozulmasına sebep olabilir ).
    3 ) Acı ve sıkıntı,insanı iflasa sürükleyip savunmasız bırakabilir; öyle ki, Tanrı , kişinin savunmasını üstlenip savunmasını güçlendirir ! ( 42: 3 – 7 ) { Carlos MADRIGAL }

    Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.