Re: ‘1 Yahudi 100 Müslüman’dan daha güçlü’ NEDEN?
Merhaba beysin, HristiyanTurk’e hoş geldin.
Sorun ilginç, Müsevi olmak istediğini ve nasıl olabileceğini yazmışsın. Daha çocukken anneni kaybetmene üzüldüm ancak şunu bilmeni istiyorum, bir inanca inanmak için ona bütün yüreğinle bağlanman gerekiyor. Yani din bir futbol takımı tutar gibi tutulmaz. Bazı nedenlerden dolayı Müsevi olmak istiyorsun, ancak bunu senin ölümden sonraki hayatını etkileyeceğini biliyor musun? “Sırf ailemden birileri “X” inancına bağlıydı diye bende onu seçtim” diyemezsin Yüceler Yücesine. O ırka, renge, yaşa, cinsiyete bakmaz, O yüreğe bakar. Sana tavsiyem şudur, İncil’i oku ya da bilmek istediğin şeyler varsa bize sor. Çünkü “X” dini ya da “Y” dini insana yardım etmez. Tevrat’ı okuyup okumadığını bilmiyorum, ama okumuşsan orada olan Tanrı planını (tasarısını) görmüş olman gerekir. Tevrat’ın Yaratılış kitabında şöyle yazıyor: “RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte.” (Yaratılış 6:5)
İnsanların sorunu kötü olmalarıdır, ve bu kötülük TEK bir şeyle ortadan kalkabilir. O da Rabbin Ruh’u sayesinde. Tanrı Tevrat’ta şöyle bir vaat veriyor: “Ruhumu içinize koyacağım; kurallarımı izlemenizi, buyruklarıma uyup onları uygulamanızı sağlayacağım.” (Hezekiel 36:27). Tanrı’nın bu vaadi İncil’de gerçekleşiyor. İsa şöyle demişti: “Ben de Baba’dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O’nu kabul edemez. Çünkü O’nu ne görür, ne de tanır. Siz O’nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.” (Yuhanna 14:16-17). Tanrı’nın Tevrat’ta verdiği vaatler, İncil’de yerine geliyor.
Bunları düşünmeni tavsiye ederim. Daha başka soruların olursa memnuniyetle cevaplamaya hazırız.
Sevgiler.